Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μιχαηλίδης: Στην «προσχηματικά» καλή διαγωγή και στην απόδρασή του εστιάζουν οι δικαστές

Γιάννης Μιχαηλίδης: Στην «προσχηματικά» καλή διαγωγή και στην απόδρασή του εστιάζουν οι δικαστές

«Απέδρασε και προχώρησε σε νέο κύκλο βαριάς εγκληματικής δραστηριότητας», σημειώνουν στο σκεπτικό της απόφασής τους οι δικαστές που απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Μιχαηλίδη.

Με το σκεπτικό ότι ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης δείχνει «προσχηματικά καλή διαγωγή» και έχει «σταθερή ροπή προς το έγκλημα, με στοιχεία έντονης αντικοινωνικής συμπεριφοράς», οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας απέρριψαν το αίτημα του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση με όρους.

Στο σκεπτικό τους, οι δικαστές του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται την διαγωγή του μέσα στη φυλακή κατά την περίοδο της κράτησής του, ενώ εστιάζουν στην απόδρασή του, το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε επίσης: Κατάληψη στην ΑΔΕΔΥ για αλληλεγγύη στον απεργό πείναςσ

«Απέδρασε και προχώρησε σε νέο κύκλο βαριάς εγκληματικής δράσης»

«Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο λόγος που απέδρασε ήταν ότι είχε ενημερωθεί πως στο εξής θα αποστερούνταν των εκπαιδευτικών αδειών και ότι δεν είχε άλλη διέξοδο», σημειώνουν.

Και προσθέτουν: «Πλην, όμως, ουδόλως αναφέρεται στην μεγάλη και ιδιαίτερα επικίνδυνη δράση που ανέπτυξε, αμέσως σχεδόν μετά την απόδρασή του, παρά μόνο ισχυρίζεται ότι ο καταζητούμενος δεν είχε άλλο τρόπο να επιβιώσει. Ωστόσο, αυτή η επιλογή του να αποδράσει και να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο βαριάς εγκληματικής δραστηριότητας, αδικαιολόγητης αναφορικά με το λόγο τον οποίο επικαλείται στο υπόμνημά του και στην έφεσή του, καταδεικνύει σαφώς τόσο την σταθερή ροπή του προς το έγκλημα, με στοιχεία έντονης αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όσο και ότι η πολυετής παραμονή του στο κατάστημα κράτησης από την 1/2/2013 έως και την 7/6/2019 δεν συνέβαλε καθόλου στο σωφρονισμό του».

Οι δικαστές επισημαίνουν ακόμα ότι: «Αυτή η κρίση – περί της κατ’ επίφαση καλής διαγωγής του – δεν είναι αυθαίρετη, αλλά στηρίζεται σε σταθερή βάση, την οποία ο ίδιος ο κρατούμενος δημιουργούσε, δοκιμαζόμενος κατά το χρόνο της ελεύθερης διαβίωσής του, που παρανόμως ανέκτησε με την απόδρασή του, ενώ γνώριζε πολύ καλά τις δυσμενείς συνέπειες της μη συμμόρφωσής του με τη νομιμότητα, που τελικά τις αποδέχτηκε επιλέγοντας συνειδητά και με διάρκεια τη σοβαρή εγκληματική δράση».

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024