Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίμπιζα, για ατέλειωτο clubbing και χαλάρωση σε κρυστάλλινα νερά

Ίμπιζα, για ατέλειωτο clubbing και χαλάρωση σε κρυστάλλινα νερά

Οι κρυμμένοι θησαυροί σε ένα νησί που έχει περισσότερα από όσα ζητάς

Όταν ακούς «Ίμπιζα», πιθανότατα σκέφτεσαι εικόνες από ασφυκτικά γεμάτα beach bar και κόσμο να χορεύει μέσα στη θάλασσα. Δεν έχεις άδικο, όμως αυτή είναι μόνο μια πλευρά του μαγικού νησιού των Βαλεαρίδων – για την ακρίβεια, ένα μικροσκοπικό του κομμάτι. Τιρκουάζ και χρυσαφένια, η Ίμπιζα θα σε καλύψει ακόμη και αν το μόνο που θέλεις από τις διακοπές σου είναι η επαφή με τη Φύση, κρύβοντας σε κάθε γωνιά ξεχωριστές εμπειρίες κατάλληλες για όλους. Αν θέλεις να ανακαλύψεις και εσύ τις ομορφιές της Ίμπιζα κλείσε θέση σε μια από τις απευθείας πτήσεις της AEGEAN.


.

Party Island

Το κορυφαίο clubbing στο σύμπαν όλο σε περιμένει πράγματι εδώ, με μαγαζιά-υπερπαραγωγές και τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Η φήμη του νησιού είναι τέτοια, που δεν είναι καθόλου απίθανο, καθώς δοκιμάζεις τις αντοχές σου ως party animal, να βρεθείς δίπλα σε κάποιον σταρ του Χόλιγουντ, ενώ είναι σίγουρο ότι, αν είσαι στο mood, θα δεις το ξημέρωμα πολλές, μα πολλές φορές.

Μη χάσεις: Amnesia, Space, Privilege και DC10 έχουν αποκτήσει το καθένα το δικό του πιστό κοινό (και δικαίως). Αν θέλεις να ζήσεις τα διάσημα πάρτι δίπλα στη θάλασσα, τα club του San Antonio θα σου δώσουν αυτό που ψάχνεις.

.

Παραλίες όμορφες σαν ψέμα

Μερικές από τις ομορφότερες παραλίες που θα δεις στη ζωή σου, σε περιμένουν στο μικρό, αλλά αναπάντεχα πολύπλευρο νησί. Κι επειδή οι clubbers συγκεντρώνονται κατά βάση στο San Antonio, με λίγο ψάξιμο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κρυστάλλινα νερά και αμμουδερές ακτές σχεδόν ολομόναχος. Η ενοικίαση αυτοκινήτου ή ποδηλάτου είναι η καλύτερη επιλογή για να ανακαλύψεις το άλλο πρόσωπο του διάσημου νησιού.

Μη χάσεις: Την παραδεισένια και ήσυχη Cala Portinatx, με τρεις παραλίες για να διαλέξεις, την απομονωμένη Aigües Blanques με τα εκθαμβωτικά, καταγάλανα νερά – σε ένα τμήμα της μπορείς να κάνεις και γυμνισμό -, και τη δημοφιλή και εξωπραγματικά όμορφη Cala D’Hort με τη βραχονησίδα Es Vedrà, η απόκοσμη όψη της οποίας έχει γεννήσει αμέτρητους θρύλους.

Κρυμμένοι θησαυροί

Σε περίπτωση που περάσεις αρκετές μέρες στην Ίμπιζα (και γνώμη μας είναι αν μπορείς να το κάνεις), πάρε το φέρι προς τη μικροσκοπική Φορμεντέρα, το πανέμορφο νησί με τις λευκές, άσπιλες παραλίες και τα διάφανα νερά, που έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό της «Καραϊβικής της Μεσογείου». Το μικρό της μέγεθος σου επιτρέπει να την εξερευνήσεις μέσα σε μια μέρα, με αυτοκίνητο ή ποδήλατο.

Μη χάσεις: Μια εκδρομή στο Espalmador, το τοσοδούλικο νησάκι με τις παρθένες παραλίες, θα σου μείνει αξέχαστη.

.

Μεσαιωνικοί περίπατοι

Κεφάλαιο από μόνη της είναι και η εντυπωσιακή πρωτεύουσα του νησιού, Εϊβίσα. Η Dalt Vila, το παλιότερο τμήμα της, θα σε συνεπάρει με τη μοναδική αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία της, ενώ από τον καθεδρικό της, που αναγέρθηκε τον 13ο αιώνα, θα απολαύσεις την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης. Ολοζώντανη και γοητευτική, η πόλη των 50.000 κατοίκων είναι γεμάτη κομψά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, και εξίσου όμορφη τη μέρα, όσο και τη νύχτα.

Μη χάσεις: Το καταλανικό κάστρο, χτισμένο το 1235, αλλά και τα αμέτρητα μουσεία και γκαλερί που αποτυπώνουν την πλούσια ιστορία του νησιού.

Χίπικα ψώνια

Μπορεί σήμερα να είναι ο παράδεισος των clubbers, όμως στη δεκαετία του ’60 την Ίμπιζα είχε κατακτήσει η κουλτούρα των χίπις. Η παρουσία τους στο νησί μπορεί να έχει περιοριστεί σημαντικά, όμως η κληρονομιά τους παραμένει, με τη μορφή των χίπικων αγορών, όπου μπορείς να αγοράσεις χειροποίητα ρούχα, κοσμήματα και διακοσμητικά – και κυρίως να χαθείς στην ευχάριστη βαβούρα, τις μουσικές και τα ατέλειωτα χρώματά τους.

Μη χάσεις: Είπαμε, οι αγορές είναι πολλές, όμως η μεγαλύτερη βρίσκεται στην Punta Arabi, όπου κάθε Τετάρτη στήνονται περισσότεροι από 500 πάγκοι, με ό,τι μπορείς να φανταστείς, πλάι σε μπαρ και παμπ που σε περιμένουν για να σε δροσίσουν. Μικρότερο, αλλά ακόμη πιο διάσημο είναι το χίπικο παζάρι της Las Dalias.

.

Γεύσεις Βαλεαρίδων

Ταξίδι χωρίς τοπική κουζίνα, δεν λογίζεται ως ταξίδι. Και στην Ίμπιζα θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα πλήθος από παραδοσιακές ισπανικές γεύσεις, όπως παέγια και τάπας, αλλά και τοπικές λιχουδιές που δεν θα συναντήσεις εκτός Βαλεαρίδων. Φυσικά, αν έχεις το budget, δε λείπουν και τα βραβευμένα εστιατόρια, που έχουν να επιδείξουν πολλαπλά αστέρια Michelin.

Μη χάσεις: Δοκίμασε οπωσδήποτε την olla fresca, ένα φαγητό κατσαρόλας με πατάτες, φασόλια, μπιζέλια και αχλάδια, και το sofrit pagès, που αποτελείται από κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό, λουκάνικα και μπαχαρικά, μαγειρεμένα γιαχνί. Το νησί φημίζεται και για τον αστακό του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024