Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού
Για επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Όπως τονίζει ο ίδιος, μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς.
Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.
Ενίσχυση βοριάδων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές. Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Πιθανή πρόκληση πυρκαγιών και από κεραυνούς
Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.
Πτώση του υδραργύρου
Η όλη αυτή εξέλιξη που αναλύθηκε παραπάνω, θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια. Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου).
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του κ. Μαρουσάκη
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442