Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών στην Οδησσό

Ουκρανία: Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών στην Οδησσό

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Κίεβο συνεχίζει να ετοιμάζεται για να επαναλάβει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, παρά την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού.

Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα, Σάββατο, υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών στο λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

«Το λιμάνι της Οδησσού βομβαρδίσθηκε, ιδιαίτερα το σημείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγωγής των σιτηρών. Καταρρίψαμε δύο πυραύλους και δύο άλλοι πύραυλοι έπληξαν λιμενική υποδομή, όπου προφανώς υπήρχαν σιτηρά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία μετά από επίθεση στην Οδησσό: «Ο Πούτιν έφτυσε κατά πρόσωπο ΟΗΕ και Τουρκία»

Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, δήλωσε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να ετοιμάζεται για να επαναλάβει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, παρά την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού σήμερα, μία ημέρα μετά την υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης.

«Συνεχίζουμε τις τεχνικές προετοιμασίες για την έναρξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια μας», έγραψε ο Ολεξάντρ Κουμπράκοφ στο Facebook.

Απερίφραστη καταδίκη της Ρωσίας από Μπορέλ και Γκουτέρες

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε την Ρωσία για την πραγματοποίηση της «καταδικαστέας» πυραυλικής επίθεσης κατά του λιμανιού της Οδησσού, την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

«Η επίθεση κατά κρίσιμου στόχου για την εξαγωγή των σιτηρών, μία ημέρα μετά την υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης, είναι ιδιαιτέρως καταδικαστέα και δείχνει για μία ακόμη φορά την απόλυτη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δεσμεύσεων εκ μέρους της Ρωσίας», έγραψε ο Ζοζέπ Μπορέλ στο Twitter.

«Σκληρή» δήλωση Γκουτέρες

Την επίθεση καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ «καταδικάζει απερίφραστα» την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές του πολέμου έχουν διατυπώσει την δέσμευσή τους ως προς την συμφωνία, η οποία υπογράφηκε χθες για την εξαγωγών των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια και τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας από την Ρωσική Ομοσπονδία, την Ουκρανία και την Τουρκία αποτελεί επιταγή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024