Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Διευκρινήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ

Φωτιά: Διευκρινήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση, στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης», απάντησε ο γραμματέας Περιβάλλοντος του κόμματος, στα περί «Συριζοποίησης του ΠΑΣΟΚ» από τη ΝΔ.

Διευκρινήσεις για την επίμαχη φράση του, που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, έδωσε με νεότερη ανακοίνωσή του ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολές εντυπώσεις», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα φλέγεται: Φωτιές παντού και θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου – Δραματικές ώρες

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση, στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης».

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του νωρίτερα, χαρακτήρισε «θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο» την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς και ανέφερε πως «πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την ‘Κυβέρνηση των… αρίστων’ με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες».

Στην αρχική του δήλωση ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε καταστήσει τη ΝΔ υπεύθυνη για τις πυρκαγιές:

«Η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών, την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».

Η σκληρή απάντηση της ΝΔ που έφερε τις διευκρινήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Πειραιώς, «είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες».

Η ΝΔ τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, «με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Και προσέθεσε ότι η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών «έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ».

«Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί ‘κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα’ και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης», κατέληξε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024