Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί «ναυάγησε» η Αριάδνη

Γιατί «ναυάγησε» η Αριάδνη

Δεν έγιναν δεκτές οι προσφορές για το πακέτο δανείων

Σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών για το μεγάλο πακέτο των δανείων της PQH, το «Αριάδνη» για το οποίο είχαν κατατεθεί προσφορές την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο deal για το οποίο η προσφορά που ζητήθηκε από τους «μνηστήρες» έπρεπε να είναι γύρω στα 730 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, οι διεκδικητές ήταν σημαντικές εταιρείες διαχείρισης δανείων, όπως οι Bain – Fortress και doValue που συμμάχησαν με την Davidson Kempner – Cepal και το επενδυτικό κεφάλαιο Ellington.

Και φτάσαμε στις τελικές προσφορές οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ήταν κάτω από το ποσό που είχε μπει ως στόχος. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και… πάμε για άλλα, προς μεγάλη απογοήτευση πολλών.

Λέγεται, ότι η μία προσφορά ήταν τόσο χαμηλή που δεν ήταν άξια λόγου, ενώ η δεύτερη ήταν πολύ ικανοποιητική, και απείχε σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη.

Η PQH όμως, αποφάσισε να σταματήσει τον διαγωνισμό ο οποίος πλέον είτε θα επαναληφθεί είτε το χαρτοφυλάκιο της «Αριάδνης» θα κοπεί σε κομμάτια.

Οι πληροφορίες μας λένε, ωστόσο, ότι η μία προσφορά θα μπορούσε να γίνει δεκτή, έστω κι αν ήταν κατά τι χαμηλότερη από τον στόχο που είχε ορίσει η Morgan Stanley. Αλλωστε, εκείνη η τιμή ορίστηκε πέρυσι το χειμώνα, προτού δηλαδή ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι γεωπολιτικές αναταράξεις, η ενεργειακή κρίση αλλά και η χειροτέρευση των μακροοικονομικών δεδομένων σε όλη την Ευρώπη, βεβαίως και στην Ελλάδα.

Σε εσωτερικό σημείωμα, πάντως, η PQH αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι δύο δεσμευτικές προσφορές που λάβαμε δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις της συναλλαγής και ο διαγωνισμός για την πώληση του χαρτοφυλακίου Ariadne κηρύχθηκε άγονος».

Κάποιοι, πάντως, στην τραπεζική αγορά λένε ήδη ότι ίσως επιχειρήθηκε να δοθεί το «πακέτο» δανείων σε συγκεκριμένο «παίκτη», αλλά όταν ο άλλος παίκτης υπερίσχυσε στις προσφορές έγινε η ανατροπή.

Ιδωμεν. Πάντως, όταν μιλάμε για χαρτοφυλάκιο αξίας 5,2 δις ευρώ, για 83.000 ακίνητα, για 97.000 δάνεια και για συνολικές απαιτήσεις ου φτάνουν τα 14 δις, τότε το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις θα είναι πολύ ισχυρό και στο μέλλον.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024