Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κίνηση που θα μεταμορφώσει το σαλόνι σου σε σινεμά

Η κίνηση που θα μεταμορφώσει το σαλόνι σου σε σινεμά

Και το gaming στην πιο συναρπαστική εμπειρία

Φήμες λένε ότι, ακόμη και αν έχεις προγραμματίσει τις πιο φαντασμαγορικές διακοπές, θα περάσεις το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στο σπίτι. Και καθώς οι άδειες σπανίως μας κάνουν τη χάρη να συμπέσουν με εκείνες των κοντινών μας ανθρώπων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα παρακολουθήσεις περισσότερες ταινίες και σειρές και θα παίξεις περισσότερα games από ποτέ. Επομένως, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αναβαθμίσεις τις… υποδομές σου.

Κάτι περισσότερο από ηχείο

Αν μας ρωτάς, το gadget που θα μετατρέψει τα χαλαρά movie nights σε πραγματική εμπειρία ψυχαγωγίας και θα κάνει το gaming πιο απολαυστικό από ποτέ είναι ένα, και ακούει στο όνομα Sonos Ray, που είναι διαθέσιμο στο www.damkalidis.gr. Όπως μαντεύεις, αν είσαι έστω και ελάχιστα γκατζετάκιας, πρόκειται για μια συσκευή της εξαιρετικά δημοφιλούς ανεξάρτητης εταιρείας Sonos, που έχει γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα εξαιρετικά της ηχεία – και συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα all-in-one compact soundbar, με ικανότητες που θα σε ξαφνιάσουν.

Δύναμη και καινοτομία στον ήχο

Κοινό και κριτικοί σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει ενθουσιώδη σχόλια για τον κρυστάλλινο, πανίσχυρο και τέλεια ισορροπημένο ήχο του που, πέρα από τα δυναμικά μπάσα, αποδίδει πεντακάθαρα κάθε διάλογο, αφαιρώντας και την παραμικρή ενόχληση από την παρακολούθηση αγαπημένου περιεχομένου.

Όμως αυτό που κάνει το Sonos Ray να ξεχωρίζει, είναι ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός. Οι ειδικά μελετημένοι κυματοδηγοί του, διαχέουν άψογα τον ήχο από τοίχο σε τοίχο, ενώ χάρη στην προηγμένη επεξεργασία κάθε ηχητικό στοιχείο αποκτά ακριβή θέση στον χώρο. Οι χαμηλές συχνότητες που θα σε εντυπωσιάσουν προκύπτουν από το bass reflex, ενώ η προσαρμοσμένη ακουστική εναρμονίζεται με συχνότητες μεσαίου και υψηλού εύρους.

Απόδοση για Όσκαρ

Άλλη μια παράμετρος με τεράστια σημασία για την απόδοση ενός ηχείου είναι ο συντονισμός του – ο οποίος στο Ray, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ηχεία Sonos, έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με κορυφαίους ηχολήπτες του Hollywood. Μια από τις πιο συναρπαστικές λειτουργίες που προέκυψαν από όλη αυτή την προσοχή στην λεπτομέρεια, είναι το Trueplay, που με την υποστήριξη μιας συσκευής iOS, προσαρμόζει τον ήχο στα μέτρα του εκάστοτε χώρου, εξασφαλίζοντας το ιδεατό αποτέλεσμα σε συνάρτηση με την ακουστική του δωματίου.

Το σωστό θεμέλιο

Εκτός των άλλων, το Ray αγαπά την καλή παρέα και σου επιτρέπει με σταδιακές προσθήκες να δημιουργήσεις το σύστημα Sonos που θέλεις. Για παράδειγμα, προσθέτοντας ένα ζεύγος ηχείων One SL μπορείς να αποκτήσεις κινηματογραφικό surround ήχο, ενώ με την προσθήκη οποιουδήποτε ηχείου Sonos, ξεκλειδώνεις τη δυνατότητα για multi-room ακρόαση. Τα ηχεία σου, θα μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αναπαράγει το καθένα διαφορετικό περιεχόμενο, αλλά και για να μεταφέρουν τη δράση σε όλα τα δωμάτια ταυτόχρονα ώστε να μην χάνεις ούτε δευτερόλεπτο του ματς ή της ταινίας όταν πετάγεσαι μέχρι την κουζίνα. Φυσικά, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα για να οργανώσεις αξέχαστα πάρτι με ήχο επαγγελματικού επιπέδου.

Κι αν ψάχνεις πραγματικά αναβαθμισμένη εμπειρία ήχου στο σπίτι, μπορείς να συνδυάσεις το Ray σου με ηχεία One SL και με το Sub της Sonos για να δημιουργήσεις το τέλειο 5.1 Home Cinema που θα σε μεταφέρει πάντα στην καρδιά της δράσης.

Μικρές εκπλήξεις με τεράστια σημασία

Χρησιμοποιώντας το Sonos Ray είδαμε πράγματα που ευχόμασταν αλλά θεωρούσαμε απίθανα, να γίνονται πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ποιος θα περίμενε μόλις μια δεκαετία πριν, ότι ένα ηχείο θα μπορούσε να δώσει έμφαση στις συχνότητες της ανθρώπινης φωνής (Speech Enhancement) για να μας δώσει κρυστάλλινους διαλόγους; Ακόμη περισσότερο: ποιος θα φανταζόταν ότι ένα soundbar θα ήταν σε θέση να μειώσει την ένταση των δυνατών ήχων, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει αυτόματα τις πιο ήσυχες σκηνές (Night Sound), ώστε να μην ενοχλούμε συγκατοίκους ή γείτονες παρακολουθώντας μια αγαπημένη ταινία μέσα στη νύχτα;

Ισχυρό όσο και διακριτικό

Υπάρχει και κάτι ακόμη για το οποίο φημίζεται η Sonos: το κομψό design των συσκευών της, αναβαθμίζει αυτομάτως την αισθητική οποιουδήποτε χώρου. Στην περίπτωση του Ray, αυτό μεταφράζεται σε έναν διακριτικό, κωνικό σχεδιασμό σε λευκό ή μαύρο matte χρώμα, που ενσωματώνεται σε κάθε δωμάτιο. Ακόμη, όμως, και αν αντιπαθείς τις εμφανείς ηλεκτρονικές συσκευές, το compact μέγεθός του και τα εμπρός κατευθυνόμενα ακουστικά μέρη του, σου επιτρέπουν να το τοποθετήσεις μέσα στο έπιπλο της τηλεόρασης, χωρίς να ανησυχείς για παρεμβολές από γειτονικές επιφάνειες.

Εύχρηστο από την πρώτη στιγμή

Θα χαρείς να μάθεις ότι αρκούν λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα αφαιρέσεις το Sonos Ray από τη συσκευασία, για να απολαύσεις τον ήχο που ονειρεύεσαι – είτε σκοπεύεις να το συνδέσεις με την τηλεόρασή σου, είτε με το PC σου, για να ζήσεις το gaming όπως του αξίζει. Στη συνέχεια, θα μπορείς να το χειρίζεσαι πανεύκολα είτε μέσα από την εφαρμογή Sonos, είτε με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης ή με το Apple AirPlay2, τις εφαρμογές μουσικής υπηρεσίας και πολλά άλλα. Στην επιφάνειά του θα ανακαλύψεις χειριστήρια αφής, αλλά και φωτεινές ενδείξεις LED που θα επιβεβαιώνουν τη σύνδεση και τη σίγαση.

Για προχωρημένους

Θέλεις περισσότερες τεχνικές πληροφορίες; Το Sonos Ray διαθέτει τέσσερις ψηφιακούς ενισχυτές κατηγορίας D, ρυθμισμένους έτσι ώστε να εναρμονίζονται άψογα με τη μοναδική ακουστική αρχιτεκτονική του soundbar, αλλά και δυο δυνατά tweeters για καθαρή απόκριση υψηλών συχνοτήτων και δυο μεσαία woofers που διασφαλίζουν πιστή αναπαραγωγή συχνοτήτων μεσαίου εύρους και δυναμικών μπάσων. Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή Sonos, σου προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης EQ για να απολαμβάνεις τα μπάσα, τα πρίμα και την ένταση, όπως ακριβώς θέλεις.

Υποστηρίζει Stereo PCM, Dolby Digital 5.1* και DTS Digital Surround, ενώ συνδέεται σε δίκτυο WiFi που διαθέτει router 2.4 GHz 802 και έχει 11/b/g/n δυνατότητα μετάδοσης. Εναλλακτικά, μπορείς να το συνδέσεις με τις συσκευές σου μέσω οπτικής θύρας, Ethernet (θύρα 10/100 για ενσύρματη σύνδεση του router) και δέκτη υπέρυθρων.

Απόκτησέ το.  

* Δεν αποτελεί ένδειξη αδειοδοτημένου αποκωδικοποιητή. Η οθόνη Now Playing της εφαρμογής Sonos θα εμφανίσει τον τύπο ήχου που αποκωδικοποιείται.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024