Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 λόγοι που αξίζει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές μια Polaroid

5+1 λόγοι που αξίζει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές μια Polaroid

Και γιατί παίρνεις bonus πόντους αν συμβαίνει η κάμερά σου να είναι Polaroid

Πόσες φωτογραφίες τράβηξες από τις περσινές σου διακοπές; Μαντεύουμε ότι θα μετριούνται σε δεκάδες, αν όχι σε εκατοντάδες. Και τώρα μια μάλλον ευκολότερη ερώτηση: πόσες από τις αγαπημένες σου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κάποια γωνιά του σπιτιού σου;

Λογικά, η απάντηση είναι «μηδέν». Και πιθανότατα το ίδιο ισχύει για καθεμιά από τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχεις τραβήξει από τότε που η κάμερα μετακόμισε στο κινητό σου. Φέτος, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να αλλάξεις αυτή τη συνθήκη, παίρνοντας μαζί σου στις διακοπές (και) μια στιγμιαία αναλογική φωτογραφική μηχανή. Και όχι την οποιαδήποτε, αλλά συγκεκριμένα μια Polaroid, από τη μεγάλη ποικιλία του www.damkalidis.gr σε χρώματα και εκδόσεις.

Επιμένουμε αναλογικά γιατί…

Θέλουμε χειροπιαστές αναμνήσεις

Είναι κρίμα οι καλύτερες στιγμές σου να χάνονται κάπου ανάμεσα στις εκατοντάδες λήψεις στη γκαλερί του κινητού σου. Αυτή τη φορά, οι αγαπημένες σου φωτογραφίες θα βρουν τη θέση τους στο σπίτι σου, για να σου θυμίζουν σε καθημερινή βάση μέρες και νύχτες χαράς και ξεκούρασης.

Εδώ οι φωτογραφικές μηχανές Polaroid κερδίζουν με ευκολία τον πρώτο bonus πόντο τους, αφού σε γλιτώνουν από επισκέψεις σε φωτογραφεία και εξαφανίζουν τον χρόνο αναμονής μέχρι να δεις τι ακριβώς τράβηξες.

Είμαστε on trend

Μετά την τεράστια βουτιά στις πωλήσεις των φιλμ έπειτα από τη διάδοση των ψηφιακών καμερών, η αγορά τα τελευταία χρόνια ανακάμπτει ραγδαία, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας ανακαλύπτουν τη γοητεία των αναλογικών φωτογραφιών. Και πίστεψέ μας: όλο και κάτι ξέρουν.

Η Polaroid βρίσκεται στην κορυφή αυτής της τάσης, αφού κάνει τη λήψη αναλογικών εικόνων παιχνιδάκι, ενώ αποτελεί και η ίδια ένα εξαιρετικά stylish αντικείμενο. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη πιο σαφές στην περίπτωση των Polaroid Now, που κυκλοφορούν σε οκτώ μοναδικές pop αποχρώσεις και ρετρό σχέδια, αναβαθμίζοντας το look σου με την ίδια ταχύτητα που σου δίνουν εκπληκτικές εικόνες: στη στιγμή.

Μας αρέσει να «παίζουμε» με τις εικόνες

Σου ακούγεται αντιφατικό; Η επεξεργασία εικόνων γεννήθηκε μαζί με την ίδια τη φωτογραφία – δηλαδή, πάνω από έναν αιώνα πριν το Photoshop. Και το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη μορφή πειραματισμού που απέδιδε καθαρότερες και πιο ενδιαφέρουσες εικόνες. Φυσικά, τα ψηφιακά μέσα την κατέστησαν σαφώς ευκολότερη. Όμως δεν χρειάζεσαι σκοτεινό θάλαμο για να δημιουργήσεις δικές σου συνθέσεις ή να αναβαθμίσεις το αισθητικό αποτέλεσμα των εικόνων που τραβάς με την κάμερά σου.

Η καλύτερη λύση έρχεται και πάλι από την Polaroid και τις προηγμένες δυνατότητες που σου προσφέρει. Για παράδειγμα, η Polaroid Now διαθέτει αυτόματη εστίαση, σου δίνει την ευκαιρία να καδράρεις δυο στιγμές στην ίδια εικόνα με τη διπλή έκθεση, αλλά και να συμπεριλάβεις τον εαυτό σου σε αυτή με χρονομετρητή αυτοφωτογράφισης και να φωτίσεις άψογα τους πάντες με το φλας ακριβείας. Για ακόμη πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μπορείς να επενδύσεις σε φιλμ με ιδιαίτερα πλαίσια.  Και αν θέλεις τη γνώμη μας, όσο εντυπωσιακή και αν είναι η χρωματική απόδοση της Polaroid (και είναι πολύ), αξίζει να πειραματιστείς με ασπρόμαυρο φιλμ.

.

.

Ξέρουμε ότι less is more

Ναι, ναι, δεν αποφύγαμε το κλισέ. Κάθε άλλο. Όμως, ειδικά στην περίπτωση των φωτογραφιών, είναι γεγονός. Γιατί μπορεί οι δεκαπέντε πανομοιότυπες εικόνες στην οθόνη του κινητού σου να καταφέρνουν ενίοτε να δώσουν τη λήψη που θεωρείς αρκετά καλή για φωτογραφία προφίλ, όμως παύουν να είναι ξεχωριστές.

Σκέψου, αντιθέτως, τα οικογενειακά σου άλμπουμ: κάθε φωτογραφία, κλασική ή Polaroid, που περιλαμβάνεται στις σελίδες τους, συμπυκνώνει μια συγκεκριμένη ημέρα ή εποχή και γίνεται η αφορμή για ατέλειωτες συζητήσεις.

Έτσι μεγαλώσαμε

Μιας και μιλήσαμε για παιδική ηλικία, το φωτογραφικό χαρτί ξυπνά στους περισσότερους από εμάς αισθήματα νοσταλγίας που μας φέρνουν ένα πηγαίο χαμόγελο. Δεν είναι η στιγμή να αρχίσεις να δημιουργείς κι εσύ τα δικά σου φωτογραφικά άλμπουμ, οικογενειακά ή εργένικα;

Με μια Polaroid, η νοσταλγία δεν θα κρύβεται μόνο στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά στην ίδια τη διαδικασία. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σε πιστέψουμε αν μας πεις ότι δεν απαιτούσες κι εσύ ως παιδί να «τινάξεις» τη φωτογραφία μέχρι να εμφανιστεί.

Μας αρέσει να ψάχνουμε τη στιγμή

Τι θα πει αυτό; Τα αμέτρητα ψηφιακά κλικ συνήθως φέρνουν μαζί τους πολύ ποζάρισμα, αλλά και υπερβολικά πολύ χρόνο ενασχόλησης με την κάμερα του κινητού. Οφείλεις να παραδεχτείς, για παράδειγμα, ότι έχουν υπάρξει ηλιοβασιλέματα ή πανσέληνοι που έχεις δει σχεδόν αποκλειστικά μέσα από την οθόνη σου, αντί να συγκεντρωθείς στο μαγευτικό θέαμα.

Σκέψου την ίδια σκηνή με την Polaroid σου: αρκεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο πριν τη λήψη, για να δημιουργήσεις το κάδρο που επιθυμείς, κι έπειτα να βυθιστείς στη στιγμή. Και οι – αγαπημένες όλων μας – αυθόρμητες φωτογραφίες, γίνονται επίσης πιο εύκολες (και μακράν πιο αυθόρμητες), χάρη στην αυτόματη εστίαση που σου επιτρέπει απλώς να καδράρεις και να πατάς το κουμπί, για να πάρεις στα χέρια σου ευκρινείς εικόνες, όπου και όποτε θέλεις, με ή χωρίς φλας.

Θέλεις ακόμη μεγαλύτερη ευκολία; Η Polaroid Go, η πιο μικρή και φορητή αναλογική φωτογραφική μηχανή του κόσμου, έρχεται παντού μαζί σου και φοριέται σαν αξεσουάρ – πράγμα που της ταιριάζει άψογα, χάρη στο εντυπωσιακό της design. Πέρα από το μικρότερο μέγεθός τους, οι φωτογραφίες που σου δίνει δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κλασικές Polaroid, αφού η μικροσκοπική κάμερα διαθέτει δυνατό φλας, λειτουργία διπλής έκθεσης, καθρέφτη για selfie, χρονομετρητή αυτοφωτογράφισης, μπαταρία μεγάλης διάρκειας, αλλά και φίλτρα φακών για τη μηχανή και φιλμ στιγμιαίας εκτύπωσης με μαύρο ματ πλαίσιο.

Βρες τη δική σου φωτογραφική μηχανή Polaroid εδώ.

Και ανακάλυψε 12 ελληνικά νησιά που ίσως δεν έχεις ξανακούσει ποτέ.

Επτά αθηναϊκά πάρκα για να σβήσεις τον καύσωνα

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024