Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναμάς: Δεν έχουν τέλος οι διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας - Σταματούν φορτηγά με τρόφιμα

Παναμάς: Δεν έχουν τέλος οι διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας – Σταματούν φορτηγά με τρόφιμα

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά, χθες Τετάρτη, στους δρόμους του Παναμά για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στις αποτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει το κύμα ακρίβειας, μεταξύ άλλων αιτημάτων.

Σε διάφορες περιοχές του Παναμά, χώρας της Κεντρικής Αμερικής, οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και σταμάτησαν φορτηγά που μετέφεραν κυρίως τρόφιμα σε αγορές, μια τακτική πίεσης που χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις πριν δύο εβδομάδες (φωτογραφία, επάνω, από Erick Marciscano/Reuters).

Αύξηση του πληθωρισμού

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε 5,2% τον Ιούνιο.

Δείτε ακόμα – Σρι Λάνκα: μια κοινωνική έκρηξη με μεγάλο βάθος

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», δήλωσε ο Ουμπέρτο Μορένο, μέλος μιας Ενωσης Εκπαιδευτικών που επιδιώκει συνάντηση με την κυβέρνηση ζητώντας αύξηση δαπανών για την παιδεία.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες, με εξαίρεση τους τομείς της υγείας και της παιδείας, και να βάλει τέλος στη διαφθορά.

Οι αποκλεισμοί κεντρικών οδικών αρτηριών έχουν προκαλέσει ελλείψεις, ιδίως αγροτικών προϊόντων, στην πρωτεύουσα του Παναμά.

Μέτρα λιτότητας

Από την αρχή των κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση του προέδρου Λαουρεντίνο Κορτίσο, η οποία έχει εφαρμόσει μέτρα λιτότητας και «πάγωσε» τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ, έχει προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους διαδηλωτές.

Την Τρίτη, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει αυτοκινητόδρομο στο δυτικό τμήμα της χώρας. «Εάν η αστυνομία συνεχίσει τις προσπάθειες καταστολής, αυτό θα έχει επίπτωση στον διάλογο», δήλωσε ο Μορένο.

Παραγωγοί έχουν ζητήσει από τους διαδηλωτές να επιτρέψουν «ασφαλείς διαδρόμους» για τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Παναμά δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024