Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Παλεύει να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό επίπεδο μαχητικής ικανότητας στην Ουκρανία, λέει η Βρετανία

Ρωσία: Παλεύει να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό επίπεδο μαχητικής ικανότητας στην Ουκρανία, λέει η Βρετανία

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε τη νεότερη εκτίμησή του σχετικά με τις μάχες στην Ουκρανία.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Ρωσία παλεύει για να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό επίπεδο μαχητικής ικανότητας, από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, ενώ το πρόβλημα αυτό είναι ενδεχόμενο να οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

“Παράλληλα, αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημμα βρίσκονται οι σχεδιαστές των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των στρατιωτικών μονάδων.

Έτσι, καλούνται να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο ανάπτυξης εφέδρων στο Ντονμπάς ή για την οργάνωση αμυντικών γραμμών κατά των ουκρανικών αντεπιθέσεων στο νοτιοδυτικό τομέα της Χερσώνας,” όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε μία επικαιροποιημένη αναφορά του για τις στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ίσως να καταγράφει ακόμη επιτυχίες στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων, τόσο ο βαθμός εξέλιξης των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων, όσο και η προώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι πιθανό ότι θα εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.

«Απέτυχε η προώθηση στην πόλη Αβντιίβκα»

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προωθηθούν στην πόλη Αβντιίβκα που βρίσκεται βορείως του Ντονέτσκ κατά τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε σήμερα, ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής Βιτάλι Μπαραμπάς.

Η πόλη, βρίσκεται πάνω σε έναν δρόμο που οδηγεί από το Ντονέτσκ στη βιομηχανική πόλη Κονσταντίνοφκα προς το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ, σημαντικές πόλεις στην περιοχή, οι οποίες ελέγχονται ακόμη από την Ουκρανία.

“Οι δηλώσεις του εχθρού ότι ο δρόμος από την Αβντιίβκα προς την Κονσταντίνοφκα…, βρίσκεται υπό τον έλεγχό του, είναι ψευδείς,” δήλωσε ο ίδιος στρατιωτικός διοικητής στην ουκρανική τηλεόραση.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024