Η Τεχεράνη διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. «Απλώς το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει να το πράξει», πρόσθεσε μιλώντας στην αραβική υπηρεσία του Al Jazeera.
Εμπλουτισμός στο 90%
Ο ίδιος αξιωματούχος, ανέφερε ότι «σε μερικές ημέρες θα είμαστε σε θέση να εμπλουτίσουμε ουράνιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% και μπορούμε εύκολα να παράγουμε εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 90%.
Το Ιράν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή της», δήλωσε ο Καμάλ Καραζί, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ για το πυραυλικό της πρόγραμμα, αλλά και για την περιφερειακή πολιτική της.
Αναβαθμισμένο οπλοστάσιο
Γεγονός είναι ότι το Ιράν εντατικοποιεί τον τελευταίο διάστημα τις προσπάθειές του να αποκτήσει αναβαθμισμένο οπλοστάσιο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες, παρουσίασε την πρώτη ναυτική μεραρχία που αποτελείται από σκάφη και υποβρύχια τα μπορούν να μεταφέρουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).
«Παρουσιάστηκε η πρώτη ναυτική μεραρχία με drones του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελείται από σκάφη και υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν κάθε τύπου drones μάχης, εντοπισμού και καταστροφής», ανακοίνωσε για το θέμα η κρατική τηλεόραση.
«Κάθε τύπου προηγμένων drones και προϊόντων του στρατού και του υπουργείου Άμυνας πέταξαν πάνω από τον Ινδικό ωκεανό για να καταδείξουν τις ικανότητές τους», ανέφερε το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, που έδειξε εικόνες με drones που απονηώνονταν από σκάφος του ΠΝ.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας