Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ομοφοβικά σχόλια υπουργού καταγγέλλουν 100 προσωπικότητες

Γαλλία: Ομοφοβικά σχόλια υπουργού καταγγέλλουν 100 προσωπικότητες

Την Παρασκευή η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν είπε ότι η Καγιέ έκανε «σοκαριστικές» δηλώσεις στο παρελθόν και έδωσε μια αδέξια εξήγηση

Περισσότεροι από 100 προσωπικότητες υπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή με την οποία καταγγέλλουν τα ομοφοβικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, σχόλια μιας υπουργού της γαλλικής κυβέρνησης.

Καπρίτσιο

Η Καρολίν Καγιέ, που διορίστηκε πρόσφατα υπουργός Εδαφικής Συνοχής στη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στις 4 Ιουλίου, ρωτήθηκε την Τρίτη από τη Γερουσία εάν παραμένει αντίθετη στον νόμο για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και τις υιοθεσίες παιδιών, όπως είχε δηλώσει το 2013. Εκείνη την εποχή χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση «καπρίτσιο» και «σχέδιο που αντιτάσσεται στη φύση».

Διαβάστε επίσης Γαλλία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Μακρόν – Εκτός ο υπουργός που κατηγορείται για βιασμό

Αρχικά η Καγιέ επέμεινε σε όσα είχε πει, προσθέτοντας: «Έχω πολλούς φίλους μεταξύ αυτών των ανθρώπων». Δύο ημέρες αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό της.

Ανοιχτή επιστολή

Η ανοιχτή επιστολή θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Journal du Dimanche. Οι υπογράφοντες επισημαίνουν την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε και διερωτώνται αν θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση της.

«Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι ένα μέλος της κυβέρνησης (…) αποκαλεί τους Γάλλους πολίτες «αυτούς τους ανθρώπους»; Πώς να ξεπεράσουμε ότι, στο μυαλό της, δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία πολιτών;».

Σοκαριστικές δηλώσεις

Την επιστολή υπογράφουν βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, καθώς επίσης δημοσιογράφοι, δικηγόροι και άλλα μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Την Παρασκευή η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν είπε ότι η Καγιέ έκανε «σοκαριστικές» δηλώσεις στο παρελθόν και έδωσε μια αδέξια εξήγηση, όμως θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να παραμείνει «επικεντρωμένη στην αποστολή της» στην κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024