Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Οι τρεις σπουδαίες κινήσεις, η παραμονή του Βεζένκοφ και ο παίκτης που έρχεται

Ολυμπιακός: Οι τρεις σπουδαίες κινήσεις, η παραμονή του Βεζένκοφ και ο παίκτης που έρχεται

Η «αναβάθμιση» στο ρόστερ του Ολυμπιακού, η αποχώρηση του Ντόρσεϊ, η προσθήκη που… έρχεται και η παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια σπουδαία σεζόν, κατακτώντας το νταμπλ στην Ελλάδα με σχετική άνεση κόντρα στον Παναθηναϊκό και φθάνοντας μέχρι το Final Four της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δημιούργησε μια ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους, που εντυπωσίασε όλη την Ευρώπη και έφθασε ένα σουτ μακριά από τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά το sweep κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν μπροστά το μεταγραφικό τους σχεδιασμό, έχοντας ως προτεραιότητα την παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που ήθελε σαν τρελός να επιστρέψει στο λιμάνι.

Ο σκοπός των ανθρώπων του Ολυμπιακού και του Μπαρτζώκα, που ανανέωσε με την ομάδα μετά τα όσα πέτυχε τον τελευταίο χρόνο, ήταν να μείνει η ομάδα ως έχει, να γίνουν ελάχιστες αλλαγές και να προχωρήσει σε στοχευμένες κινήσεις, που θα τον έκαναν ακόμη καλύτερο τη νέα σεζόν. Εξάλλου, ο βασικός κορμός υπάρχει και συμβόλαιο έχουν και τη νέα σεζόν οι περισσότεροι παίκτες.

Όμως, παρότι ο Ολυμπιακός είχε και θα έχει ελληνικό κορμό και βάση για του χρόνου, το καλοκαίρι δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς ήθελαν ο έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του. Και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το ΝΒΑ λόγω… Τάιλερ Ντόρσεϊ και όχι μόνο.

Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ… έφεραν Μπολομπόι και Κάνααν

Το καλοκαίρι ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Μια πρόταση πολύ υψηλή για τον ομογενή γκαρντ, που αν έμενε στην Ευρώπη θα ανανέωνε. Η υπόθεση όμως εκτυλίχθηκε σε σίριαλ, ο παίκτης βρήκε αυτό που έψαχνε πριν μερικές μέρες στο ΝΒΑ και ενημέρωσε τον Ολυμπιακό για την απόφασή του να συνεχίσει στο «μαγικό» κόσμο.

Οι Πειραιώτες όμως σαν έτοιμοι από καιρό, κάτι που συνηθίζει στο σχεδιασμό του ο Μπαρτζώκας, την επόμενη κιόλας μέρα έκλεισαν τον Αϊζάια Κάνααν, έναν παίκτη παρόμοιο με τον Ντόρσεϊ, αλλά και πιο δημιουργικό. Έναν παίκτη που ήθελε πολύ ο κόουτς της ομάδας.

Η δεύτερη και πιο σημαντική περίπτωση δεν ήταν άλλη από τον Μιλουτίνοφ, αφού ο σέρβος ψηλός είχε έρθει και στο ΣΕΦ για τον τρίτο τελικό, είχε μιλήσει με την ομάδα και ουσιαστικά τα είχε βρει για τη μεγάλη επιστροφή.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όμως του έκανε… νερά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να τον αποκτήσει και να φτιάξει ένα τρομακτικό δίδυμο στη θέση «5» με αυτόν και τον Φαλ. Και εδώ όμως οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν αστραπιαία και ανακοίνωσαν λίγα 24ωρα αργότερα τον Τζόελ Μπολομπόι, μια… αναβάθμιση στη θέση «5», αφού ο Χασάν Μάρτιν ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του και δεν ανανέωσε.

Τα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν, ο Πίτερς και ο τρίτος ψηλός

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είδε το ρόστερ του όσον αφορά τον ελληνικό κορμό να μην αλλάζει ιδιαίτερα μεν, όμως οι ξένοι που έμειναν ήταν μόλις τρεις. Ουσιαστικά παρελθόν αποτέλεσαν οι Ντόρσεϊ και Πρίντεζης, που ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του, και οι Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν Σαρλ και Κουίνσι Έισι.

Σίγουρα ο Ντόρσεϊ αποτέλεσε πλήγμα λόγω και του ελληνικού διαβατηρίου, αλλά και της συνεισφοράς του, όπως και ο «Πρι» που ήταν «κολόνα» της ομάδας, όμως, με εξαίρεση τα ποιοτικά λεπτά του Μάρτιν στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, ο Ολυμπιακός δε χάνει πολλά πράγματα από τους Ζαν Σαρλ και Έισι.

Ο Μάρτιν αντικαταστάθηκε από τον Μπολομπόι, ο Ντόρσεϊ όπως προαναφέρθηκε από τον Κάνααν, ενώ ο Πρίντεζης από τον Πίτερς, που ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μπαρτζώκα. Από αυτούς που έφυγαν λοιπόν ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν ψηλό που να μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις, αλλά και να είναι Έλληνας, μιας και το ρόστερ έχει κλείσει από ξένους.

Γι’ αυτόν το λόγο ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές για την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο, που είναι θέμα χρόνου να μείνει ελεύθερος από τη Βιλερμπάν, αν όμως για οποιονδήποτε λόγο στραβώσει (υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της EuroLeague), τότε οι Πειραιώτες θα ψαχτούν για τον Τσαλμπούρη, που πέρσι πραγματοποίησε μεγάλη σεζόν στον Απόλλωνα Πάτρας και δείχνει έτοιμος για το step up στην καριέρα του.

Η παραμονή του Βεζένκοφ που λύνει τα χέρια του Μπαρτζώκα

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν το τελευταίο ανοιχτό «παράθυρο» στον Ολυμπιακό. Και τελικά το πιο κομβικό. Ο βούλγαρος φόργουορντ μετά την καταπληκτική σεζόν του απασχόλησε τους Σακραμέντο Κινγκς και, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, υπήρχε το σενάριο που έλεγε ότι αν οι Βασιλιάδες καταθέσουν πρόταση 700.000 ευρώ στους Ερυθρόλευκους, τότε ενεργοποιούν το buy out του παίκτη και… φεύγει για τις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον από το Σακραμέντο ήταν δεδομένο, ο ίδιος ο παίκτης ήθελε υπό προϋποθέσεις να δοκιμάσει στο ΝΒΑ και οι Κινγκς έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι κάνουν μέχρι τις 20 Ιουλίου. Αν περάσει η καταληκτική ημερομηνία, τότε θα είναι στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2024 που έχει συμβόλαιο.

Ο Βεζένκοφ όμως θα μείνει στο λιμάνι για ακόμη ένα χρόνο, μιας και οι Κινγκς πήραν παίκτη στη θέση του και ουσιαστικά έκλεισαν την ανοιχτή θέση που υπήρχε. Έτσι ο σχεδιασμός έχει κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο με βάση τις τρεις προσθήκες που έγιναν και τη μία ακόμη που έπεται στη θέση «5».

Πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού

PG: Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Σλούκας, Μιχάλης Λούντζης
SG: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίελ ΜακΚίσικ
PF: Σάσα Βαζένκοφ, Άλεκ Πίτερς
C: Μουσταφά Φαλ, Τζόελ Μπολομπόι

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024