Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Άλεξ Μέρντοχ: Ένοχος κρίθηκε για το φόνο της γυναίκας και του παιδιού του

Υπόθεση Άλεξ Μέρντοχ: Ένοχος κρίθηκε για το φόνο της γυναίκας και του παιδιού του

Ο Άλεξ Μέρντοχ, που θεωρείται τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του ακρογωνιαίοι λίθοι για το δικαστικό σύστημα της Νότιας Καρολίνα, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του πρόσαψαν για τους φόνους της γυναίκας του και του ενός από τους δύο γιους του.

Ο άλλοτε εξέχων δικηγόρος βρέθηκε ένοχος για την κατηγορία φόνου και την κατηγορία κατοχής όπλου κατά τη διάπραξη βίαιου εγκλήματος, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Νότιας Καρολίνας και τον επικεφαλής του τμήματος επιβολής του νόμου της Νότιας Καρολίνας.

Το βίαιο περιστατικό των φόνων έγινε στις 7 Ιουνίου 2021, όπου εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος τηλεφώνησε στην Αστυνομία για να δηλώσει ότι βρήκε την 52χρονη γυναίκα του, Μάγκι, και τον 22χρονο γιο του, Πολ, νεκρούς, «γαζωμένους» με σφαίρες έξω από το εξοχικό τους σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: 14χρονος συνελήφθη για τον φόνο της 13χρονης φίλης του

Αρχικά ο επιφανής δικηγόρος δεν θεωρήθηκε ύποπτος, καθώς σε ερωτήσεις της Αστυνομίας είχε δηλώσει ότι δεν ήταν παρών γιατί είχε επισκεφτεί την μαμά του. Τρεις μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, οι προβολείς έπεσαν και πάλι επάνω του, όταν επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του ώστε ο άλλος του γιος να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Ευρισκόμενος υπό πίεση, ομολόγησε ότι είχε ζητήσει από έναν πρώην πελάτη του να τον σκοτώσει, ώστε ο γιος του να πάρει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου ο δράστης δήλωσε μέσω του δικηγόρου του: «Ο Άλεξ θέλει να ξέρει η οικογένεια του, οι φίλοι του και όλος ο κόσμος ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τους φόνους της γυναίκας του, Μάγκι και γιου του, Πολ».

Πάρα τις δηλώσεις του αυτές η πραγματικότητα, όπως προκύπτει κατόπιν ενδελεχούς έρευνας  της Αστυνομίας είναι τελείως διαφορετική.

Κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στα ρούχα του Μέρντοχ, θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν στον τόπο της δολοφονίας της γυναίκας και του γιου του.

Επιπλέον, ένα τηλέφωνο που ανήκε στον δολοφονημένο γιο του, Πολ Μέρντοχ, βρέθηκε στο σώμα του παιδιού και περιείχε βίντεο και ήχο του Άλεξ Μέρντοχ να μιλάει με τη σύζυγό του σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα τη στιγμή που σκοτώθηκαν αυτή και ο Πολ.

Στο κατηγορητήριο προστέθηκαν και οικονομικά εγκλήματα

Ο Μέρντοχ κρατείται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, της Νότιας Καρολίνας με εγγύηση 7 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιμετωπίζοντας μια σειρά κατηγοριών και για οικονομικά εγκλήματα, για τα οποία δεν έχει οριστεί ακόμα η ακρόαση του ίδιου ή του δικηγόρου του, για τις νέες κατηγορίες.

Τα οικονομικά εγκλήματα συνδέονται, εν μέρει, με τους ισχυρισμούς ότι ο Μέρντοχ έκλεψε εκατομμύρια από την οικογένεια της οικιακού βοηθού που είχε στο σπίτι του, την Γκλόρια Σάτερφιλντ.

Ο Άλεξ Μέρντοχ ισχυριζόταν ότι η γυναίκα έπεσε από τη σκάλα αφού σκόνταψε στον σκύλο και ο θάνατός της θεωρήθηκε ατύχημα.

Ο δικηγόρος, με το πέρας της έρευνας, φαίνεται ότι καταχράστηκε τα χρήματα πολλών πελατών του από το δικηγορικό γραφείο, περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024