Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Πάνε στην Τουρκία για να φτιάξουν φτηνά τα δόντια τους και επιστρέφουν φαφούτηδες

Βρετανία: Πάνε στην Τουρκία για να φτιάξουν φτηνά τα δόντια τους και επιστρέφουν φαφούτηδες

Οι Βρετανοί πάνε στην Τουρκία για φτηνές αισθητικές επεμβάσεις στα δόντια και επιστρέφουν με αποστήματα και φρικτούς πόνους

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Τούρκος οδοντίατρος για φτηνή επέμβαση; Και όμως από ένα hashtag που κυκλοφόρησε στη Βρετανία, χιλιάδες Άγγλοι έσπευσαν μαζικά στην Τουρκία για να φτιάξουν φτηνά τα δόντια τους.

Τα αποτελέσματα ήταν όχι μόνο απογοητευτικά αλλά και επώδυνα. Το hashtag #Turkeyteeth, το έγραψαν δυο παίκτες του ριάλιτι «Love Island» που προβάλλεται στη Βρετανία και οι οποίοι πήγαν στην Τουρκία για να κάνουν αισθητική παρέμβαση στα δόντια τους.

Και επειδή η δύναμη των social media είναι τεράστια, από το hashatag αυτό το οποίο έγινε και trend, άρχισαν να πηγαίνουν οι Βρετανοί σε Τούρκους οδοντίατρους και τους εμπιστεύτηκαν τα δόντια τους. Άσε που οι αισθητικές επεμβάσεις στα δόντια στην Τουρκία είναι πολύ πιο φθηνές, έλεγαν.

Εφιάλτης στην Τουρκία

Το δράμα τους άρχιζε λίγες ώρες μετά την επιστροφή, όταν όλοι συνειδητοποιούσαν ότι όχι μόνο δεν είχε γίνει η δουλειά που έπρεπε αλλά και αυτή η δουλειά που έγινε στα δόντια τους, τα κατέστρεψε.

Για παράδειγμα αντί για όψεις πορσελάνης τους τρόχιζαν επικίνδυνα τα δόντια και τους έβαζαν θήκες. Τα αποστήματα, και ο πόνος δε ήταν κάτι με το οποίο επέστρεψαν οι περισσότεροι που πήγαν στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή οι Βρετανοί οδοντίατροι μέσω των συλλόγων τους προειδοποιούν όσους πάνε για να φτιάξουν φτηνά τα δόντια τους στην Τουρκία να μην το κάνουν γιατί δεν γίνεται επιστημονική εργασία και γιατί τα ποσά που θα πληρώσουν μετά για να αποκαταστήσουν τις βαριές επιπλοκές θα είναι πολλαπλάσια των όσων θα έδιναν στη Βρετανία.

Οι χιλιάδες περιπτώσεις έγιναν και ντοκιμαντέρ ακόμη και στο BBC. Η Λίζα Μάρτιν αποκάλυψε στην κάμερα του καναλιού ότι πήγε στην Τουρκία για αισθητική θεραπεία η οποία της κόστισε 3.500 ευρώ. Ήταν χαρούμενη όταν πήγε αλλά μετά άρχισε να ζει έναν εφιάλτη.

«Με εξαπάτησαν. Αντί για πορσελάνες όπως μου είχαν πει, μου έβαλαν απλές θήκες. Κανείς δεν μου είπε τους κινδύνους ή αν υπάρχουν άλλες επιλογές. Σκέφτηκα ότι μόλις έβαζα τις θήκες στο στόμα μου, αυτό θα ήταν – δεν θα υπήρχαν ποτέ άλλα προβλήματα. Αλλά όχι μόνο πονάω κάθε μέρα, αλλά μου κόστισε και αρκετά μεγάλο ποσό. Είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εφιάλτης για τη Λίζα συνεχίζεται. Αντί για 26 πορσελάνες που είχε συμφωνήσει, τις έβαλαν θήκες που είναι μια διαδικασία πολύ επεμβατική. Πλέον Έχει φρικτούς πόνους και στις δυο γνάθους της ενώ ένα τεράστιο απόστημα της παρέλυσε το μισό πρόσωπο.

«Στο οδοντιατρείο εκεί, έζησα κάτι που ποτέ δεν είχα βιώσει.» λέει και συνεχίζει «Επί τρεις ώρες με τρυπούσαν, μου χτυπούσαν τα δόντια, με σφυροκοπούσαν στα ούλα. Όχι μόνο το στόμα μου αλλά ολόκληρο το πρόσωπο μου πρήστηκε τόσο που τρόμαξα. Ήμουν μουδιασμένη από τον λαιμό μέχρι το πάνω μέρος της μύτης μου. Ακόμη δεν ήξερα ότι είχαν τροχίσει όλα μου τα φυσικά δόντια και ότι αυτά ήταν θήκες και όχι όψεις πορσελάνης. Μόνο αφότου επέστρεψα σπίτι μου το είπε ένας Βρετανός οδοντίατρος»

Πλέον η Λίζα είναι μια παθούσα από τις χιλιάδες των ανθρώπων που πήγαν στην Τουρκία. Συνεχίζει να πονάει φρικτά, δεν μπορεί να φάει κανονικά ενώ σιγά σιγά, άρχισε να χάνει και τις θήκες που της έβαλαν στην Τουρκία, οι οποίες πέφτουν.

Όσο για τους δυο παίκτες του ριάλιτι που πήγαν να φτιάξουν τα δόντια τους στην Τουρκία και δημιούργησαν όλο αυτό το κλίμα, η μια από αυτούς, το μοντέλο και παρουσιάστρια Κέιτι Πράις, ενώ αρχικά έκανε αναρτήσεις για το «τι καλά δόντια και χαμόγελο που έχει μετά την αισθητική επέμβαση στην Τουρκία», πλέον αρχίζει και τα γυρίζει.

Έχει αρχίσει να πονάει ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τις όψεις γεγονός που την υποχρέωσε να πάει άλλες δυο φορές στον Τούρκο οδοντίατρο για να τις επιδιορθώσει.

«Όχι» από τους Βρετανούς οδοντίατρους

Και πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί δεν πάνε σε έναν Βρετανό οδοντίατρο να τους επιδιωρθώσει τις βλάβες που τους έκαναν στην Τουρκία;. Η απάντηση είναι απλή. Οι Βρετανοί οδοντίατροι αρνούνται τους ασθενείς που πήγαν στην Τουρκία γιατί η ζημιά που έχει γίνει εκεί δεν διορθώνεται.

Η οδοντίατρος ΕμΤζέι Ρόουλαντ Γουορμαν που διευθύνει κλινική στο Λίβερπουλ είπε στο BBC ότι δέχεται καθημερινά μια έως τρεις κλήσεις για προβλήματα στα δόντια από άτομα που ταξίδεψαν στην Τουρκία και έκαναν εκεί επέμβαση.

«Όλα είναι κατεστραμμένα. Είναι ένα ρίσκο που δεν μπορούμε να το αναλάβουμε» λέει χαρακτηριστικά.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024