Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Η δυσχέρεια στην κίνηση οχημάτων επείγουσας ανάγκης οδήγησε σε κατεπείγουσα σύσκεψη

Κέρκυρα: Η δυσχέρεια στην κίνηση οχημάτων επείγουσας ανάγκης οδήγησε σε κατεπείγουσα σύσκεψη

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Δημοτική Αρχή στην Κέρκυρα η υπερβολική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Παλιά πόλη, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης.

Κατεπείγουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, υπό την προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με θέμα συζήτησης τα μέτρα που άμεσα πρέπει να ληφθούν στην παλαιά πόλη.

Η αυξανόμενη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα ΚΥΕ στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας με συνέπεια, τη δυσχέρεια στη διέλευση οχημάτων επείγουσας ανάγκης (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας) απασχόλησε τους συμμετέχοντες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Έφορος Αρχαιοτήτων Διαμάντω Ρηγάκου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραϊτης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν εξ αιτίας  του αποκλεισμού των κοινόχρηστων χώρων. Επίσης οι παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων (τέντες, φωτιστικά, πλαστικά εξαρτήματα κ.α.)  που αλλοιώνουν  την όψη του Ιστορικού Κέντρου.

Αποφασίστηκε, να επισπευσθεί η οριοθέτηση με ειδική σήμανση του εξωτερικού αδειοδοτημένου χώρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, καθώς η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην Κέρκυρα θα αυξηθεί γεωμετρικά τον Αύγουστο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024