Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλλιθέα: Επιπλέον κοινόχρηστος χώρος στα καταστήματα εστίασης

Καλλιθέα: Επιπλέον κοινόχρηστος χώρος στα καταστήματα εστίασης

Επιπλέον κοινόχρηστο χώρο στα καταστήματα εστίασης, προσφέρει ο Δήμος Καλλιθέας, σε μια απόφαση που σκοπό έχει την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αποφυγή του συγχρωτισμού. Η αυθαίρετη ωστόσο κατάληψη χώρου, θα επιφέρει μέχρι και διακοπή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 42 του Νόμου 4915/2022 ο Δήμος Καλλιθέας ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022 θα διαθέτει δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο στα καταστήματα, προκειμένου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι ο δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστος χώρος μπορεί να μην είναι συνεχόμενος με τον χώρο που ήδη χρησιμοποιεί ένα κατάστημα, αλλά να βρίσκεται σε παρακείμενο κοντινό σημείο και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιούμενων της χρήσης αυτού.

Ο Δήμος Καλλιθέας – όπως υποστηρίζει – προχωρά στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας πελατών και εργαζομένων.

Προϋποθέσεις για τη δωρεάν παραχώρηση του επιπλέον κοινόχρηστου χώρου σε κάθε κατάστημα, προφανώς και υφίστανται καθώς πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση στη πόλη των πολιτών αλλά και των πολιτών εκείνων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Οι προϋποθέσεις που θέτει ο ο Δήμος Καλλιθέας προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα παραχώρησης έξτρα τετραγωνικών για τραπεζοκαθίσματα είναι:

  1. Να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ και να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις ΑμεΑ στα πεζοδρόμια και σε κάθε περίπτωση κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους πρέπει να παραμένει λωρίδα ελεύθερης διέλευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50μ).
  2. Να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές, καθώς και να μην γίνεται χρήση μουσικής, στο χώρο που παραχωρείται.

Τονίζεται ότι η αιτούμενη χρήση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον ύστερα από τη σχετική έγκριση του Δήμου Καλλιθέας.

Επισημαίνεται σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης πέραν των παραχωρηθέντων κοινόχρηστων χώρων επιβάλλεται με απόφαση Δημάρχου, σε βάρος του παραβάτη πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο τέλος, άμεση απομάκρυνση των επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εντός τριών (3) μηνών αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου και επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος για τρεις (3) μήνες.

Ο Δήμος Καλλιθέας απευθύνει μάλιστα έκκληση στους δημότες της πόλης να στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα επισημαίνοντας πως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και είναι η τοπική οικονομία που δίνει εργασία στους πολίτες της Καλλιθέας. Η τοπική επιχειρηματικότητα σε μια πυκνοκατοικημένη αστική πόλη όπως η Καλλιθέα, διαμορφώνει σε μεγάλο ποσοστό την συνολική ευημερία και το επίπεδο ζωής της κοινωνίας.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024