Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Διαχρονικά στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Θεοδωρικάκος: Διαχρονικά στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη ομιλία του, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στη χώρα

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τιμήθηκε η πολύτιμη προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς την Ελληνική Αστυνομία και τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Δωρεές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, των γενικών γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, υποδέχτηκε την πρόεδρο Μελίνα Τραυλού και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη ομιλία του, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στη χώρα και απαρίθμησε τις δωρεές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης Θεοδωρικάκος για επίθεση στον Real: Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν τρομοκρατείται

«Είναι τεράστια η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη μοναδική της συμβολή στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και συνολικά στο έργο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» τόνισε ο υπουργός.

«Αναμφίβολα η πατρίδα μας, όπου και αν στρέψει κάνεις το βλέμμα του βλέπει θάλασσα, και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει προοδεύσει πάρα πολύ, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες και στην καθοριστική συμβολή των ανθρώπων της Ναυτιλίας, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν πάντοτε ψηλά την ελληνική σημαία».

Ναυτοσύνη

Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα οφείλει πάρα πολλά στη ναυτοσύνη. Οφείλει πάρα πολλά στους Έλληνες πλοιοκτήτες. Οφείλει πάρα πολλά και στους Έλληνες ναυτικούς».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «πολλοί από τους εθνικούς μας ευεργέτες που έχτισαν τις περιουσίες τους στη θάλασσα, έχουν δημιουργήσει μία μακρά παράδοση προσφοράς, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και γι’ αυτό εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας».

Μακρά παράδοση προσφοράς

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, από το 2017 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) έχει δωρίσει 26 επιβατικά αυτοκίνητα, 10 οχήματα εκτός δρόμου, δύο ασθενοφόρα, 49 μοτοσυκλέτες, 210 σετ της στολής που θα φορούν οι νέοι ειδικοί φρουροί των Ο.Π.Π.Ι και χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικά.

Σημαντική είναι η προσφορά της ΕΕΕ και στα καταστήματα κράτησης, όπου έχει δωρίσει 11,5 χιλιάδες στρώματα, 11,5 χιλιάδες κουβέρτες, 15.000 πετσέτες μπάνιου, 11,5 χιλιάδες πετσέτες προσώπου, 15.000 μαξιλαροθήκες, 23 χιλιάδες σεντόνια. «Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλη συμβολή στην αναγκαία υποδομή που χρειαζόμαστε στα σωφρονιστικά καταστήματα με πλήρη ανανέωση» τόνισε ο υπουργός.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ασφάλεια των πολιτών, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και στην συνέχεια τόνισε απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΕΕΕ, ότι «όλη αυτή η συμβολή σας είναι κρίσιμη και καθοριστική για μία αστυνομία, η οποία είναι σύγχρονη και η όποια θέλουμε κάθε μέρα προοδεύει και να είναι πιο αποτελεσματική».

Κοινωνική αλληλεγγύη

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Μελίνα Τραυλού, τόνισε ότι: «Εμείς, ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, διαχρονικά στηρίζουμε την πατρίδα μας και το πολύ ευαίσθητο υπουργείο σας. Θεωρούμε την κοινωνική αλληλεγγύη, αποστολή μας. Και μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, λειτουργούμε, με συνέπεια κι ευαισθησία, ως ένας ισχυρός κοινωνικός εταίρος για τη χώρα μας».

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι: «Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κομβική συνεισφορά των σωμάτων ασφαλείας στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας… ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας. Είναι υψίστης προτεραιότητας για όλους μας, η αποτελεσματικότητα και ο θετικός αντίκτυπος του έργου που επιτελείτε»

Η κ. Τραυλού ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τόνισε ότι «θεωρούμε υποχρέωσή μας στο μέγεθος που μπορούμε να συνδράμουμε στο έργο τους, όποτε υπάρχει ειδική ανάγκη, αλλά και όταν δεν υπάρχει ειδική ανάγκη. Είναι καθήκον μας να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, να τους σεβόμαστε, να τους τιμούμε και να συμβάλουμε ουσιαστικά στις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας τους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αναμνηστικό δώρο και ένα πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν κρατούμενοι των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024