Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Απάντηση-σχόλιο του υπουργού στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων

Θεοδωρικάκος: Απάντηση-σχόλιο του υπουργού στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων

Το Γραφείο Τύπου του Τάκη Θεοδωρικάκου σημειώνει ότι ο υπουργός πληροφορήθηκε με έκπληξη τη δήλωση της Ένωσης Εισαγγελέων μετά τη συνέντευξη στο MEGA.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ Τάκη Θεοδωρικάκου και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η δεύτερη έπειτα από συνέντευξη του υπουργού στο MEGA.

Αναλυτικότερα, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη μου σε τηλεοπτικό σταθμό. Στη συνέντευξη αυτή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, που περιέγραφε ότι η αστυνομία αφήνει ελεύθερους συλληφθέντες κακοποιούς, εξήγησα το αυτονόητο: Η αρμοδιότητα ποινικής αξιολόγησης συλληφθέντων ατόμων δεν ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά στη Δικαιοσύνη, η οποία εφαρμόζει τους Νόμους. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα, οι εξουσίες είναι διακριτές όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, το οποίο τηρούμε απαρέγκλιτα».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

«Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτησύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές «αφήνουν ελεύθερους» συλληφθέντες για διάφορα αδικήματα και έτσι αυτοί συνεχίζουν τη δράση τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης, η επιβολή προσωρινής κράτησης, η καταδίκη και η απόλυση καταδίκων, έχουν ανατεθεί από το σύνταγμα στη δικαστική εξουσία και αποτελούν δικαστική κρίση που υπακούει σε συγκεκριμένες νομοθετικές επιλογές.

Οι εκπτώσεις στη δικαστικά καθορισμένη χρονική διάρκεια των επιβαλλομένων ποινών, αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία μπορεί να επιφέρει μια ουσιώδη μεταστροφή, με την εισαγωγή κριτηρίων και προϋποθέσεων λειτουργίας ενός πρόσφορου συστήματος που θα εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες προστασίας του κοινωνικού συνόλου χωρίς αυτό να ματαιώνει, να περιορίζει ή να αναιρεί την δικαιοδοτική κρίση των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αυτονόητα ερμηνεύουν και εφαρμόζουν το νόμο που ισχύει».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024