Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μελίνα Τραυλού: Παγκόσμια πρωτοβουλία για βιώσιμη ναυτιλία από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Μελίνα Τραυλού: Παγκόσμια πρωτοβουλία για βιώσιμη ναυτιλία από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Παγκόσμια εκστρατεία «Navigating the Future of Sustainable Shipping» για την υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών στη ναυτιλία

Μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης θα ξεκινήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όπως ανακοίνωσε στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2022» η πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Μελίνα Τραυλού, καλωσορίζοντας  τους επισκέπτες και εκθέτες των Ποσειδωνίων «στην έδρα του μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη, στην πατρίδα των 5.500 πλοίων».

Παγκόσμια εκστρατεία

«Ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, δεσμευόμαστε ότι ο παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου, η ελληνική ναυτιλία, θα συμβάλλει έμπρακτα και δυναμικά στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινάμε μία παγκόσμια εκστρατεία: «Navigating the Future of Sustainable Shipping». Σας προσκαλώ να συμμετέχετε ως αγγελιοφόροι της πρωτοβουλίας αυτής» είπε η κα. Τραυλού.

Το βιώσιμο μέλλον της ναυτιλίας μας χρειάζεται όλους, συμπλήρωσε ενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί στον ρόλο της ναυτιλίας που αποτελεί όπως τόνισε τον θεματοφύλακα της ευημερίας και της εύρυθμης λειτουργίας λαών, κρατών και των οικονομιών τους, αφού μεταφέρει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου,  και πάνω από το 70% του εξωτερικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ναυτιλία δεν είναι απλά ένας επιχειρηματικός κλάδος. Είναι ένας παγκόσμιος, οικονομικός, στρατηγικός εταίρος, συμπλήρωσε.

Το «ευχαριστώ»

Η κα. Τραυλού απεύθυνε επίσης ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ναυτικούς  και στις οικογένειες τους, που ανταποκρίνονται με δύναμη ψυχής στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Επίσης αναφέρθηκε και στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και υπογράμμισε ότι είναι ύψιστης προτεραιότητας θέμα, το ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο να συμβάλουν στην πρόοδο και στην εξέλιξη της ναυτιλίας και όχι στη δημιουργία αδιεξόδων.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024