Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Επανέρχεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία μετά την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Κοροναϊός: Επανέρχεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία μετά την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Το τελευταίο διάστημα η κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες covid, στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνά το 40%.

Ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με στόχο την αύξηση κλινών στα νοσοκομεία επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Υγείας.

Δεδομένης της μεγάλης αύξησης σε νοσηλείες σε απλές κλίνες covid σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως ήταν αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της θερινής κινητικότητα, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την αύξηση των απλών κλινών covid αλλά και των ΜΕΘ covid εάν σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στις εισαγωγές.

Ήδη άλλωστε το τελευταίο διάστημα η κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες covid, στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνά το 40%.

Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ είναι χαρακτηριστικό πως στις αρχές Ιουνίου στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν περί τους 800 ασθενείς με κορονοϊό (οι 504 σε απλές κλίνες) ενώ σήμερα ο αριθμός τους αγγίζει του 2.200 με το 78% να έχει ήπια ή σοβαρά συμπτώματα που όμως δεν καθιστούν απαραίτητη τη νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από 800 νοσηλευομένους…. 2.200 ασθενείς

Από την πλευρά του , ο υπουργός Υγείας  ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «στις απλές κλίνες έχουμε πίεση από το νέο κύμα. Και ήδη τα νοσοκομεία στις απλές κλίνες πιέζονται συνολικά και ειδικά στην Αττική, αλλά δεν έχουμε πιο βαριές νοσηλείες».

Συνεχίζοντας ανέφερε πώς στις απλές κλίνες, θα έχουμε μια πίεση που τη διαχειριζόμαστε αναπτύσσοντας επιπλέον κλίνες όπου είναι αυτό εφικτό.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid. Επίσης το υπ. Υγείας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου ασθενείς non covid να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024