Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου

Ερντογάν: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τη συνάντηση Ερντογάν και Πούτιν, οι οποίοι θα βρεθούν και με τον πρόεδρο του Ιράν στην Τεχεράνη.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το Anadolou και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο πρόεδροι είχαν χθες και τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα της Συρίας, του πολέμου στην Ουκρανία και για την επισιτιστική κρίση. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι ασφαλείς θαλάσσιοι διάδρομοι που χρειάζονται για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η σχετική ανάρτηση του Anadolu

Αναλυτικότερα, η συνάντηση των δύο προέδρων, αλλά και του προέδρου του Ιράν, Ιμπραΐμ Ρεϊσί θα γίνει στις 19 Ιουλίου. Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι ο Ερντογάν θα πραγματοποιούσε αυθημερόν επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη στο Ιράν, ενώ το Κρεμλίνο, μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι στην Τεχεράνη θα βρεθεί και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Άγκυρα έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει και τετ-α-τετ του Ερντογάν με τον Ρεϊσί κατά την επίσκεψη του πρώτου στην πρωτεύουσα του Ιράν.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την επικοινωνία των δύο προέδρων

«Παραμονές της επικείμενης ρωσοτουρκικής συνόδου κορυφής, οι ηγέτες εξέτασαν μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περαιτέρω εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για τη βελτίωση του νομικού της πλαισίου, της αύξησης του όγκου των συναλλαγών και της χρήσης εθνικών νομισμάτων στους διακανονισμούς, καθώς και στη συνέχιση της αδιάλειπτης παροχής ρωσικών ενεργειακών πόρων.

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία σε αυτούς τους τομείς σε επίπεδο συμπροέδρων της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής και της ηγεσίας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του συντονισμού των προσπαθειών για την εγγύηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και των εξαγωγών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές.

Κατά τη συζήτηση σχετικά με τη διευθέτηση του συριακού προβλήματος, τονίστηκε η σημασία της τριμερούς – με τη συμμετοχή Ιρανών εταίρων – κοινής εργασίας στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη θερμά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ολόκληρο τον τουρκικό λαό για το Κουρμπάν Μπαϊράμ».

Τετραμερής στην Κωνσταντινούπολη για τα σιτηρά της Ουκρανίας

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση εκπροσώπων από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουκρανία και τα Ηνωμένα Έθνη έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών, που προκαλεί πρόβλημα επισιτισμού σε όλο τον πλανήτη.

«Ήρθε η ώρα να δράσει ο ΟΗΕ με ένα σχέδιο ασφαλούς διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών, είπε χθες ο Τούρκος πρόεδρος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με το Anadolu.

Έτοιμος για διαμεσολαβητής ο Ερντογάν

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να τελειώσει με ειρήνη που θα διατηρηθεί, επανέλαβε χθες ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλλει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, να θυμίσουμε ότι την οργή του Κιέβου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει τον απόπλου του ρωσικού φορτηγού πλοίου Zhibek Zholy που μετέφερε 7.000 τόνους ουκρανικά σιτηρά από το βορειοδυτικό τουρκικό λιμάνι του Καρασού. Για το θέμα εκλήθη στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις, ο πρέσβης της Τουρκίας στο Κίεβο.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024