Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποθηκεύστε τον… ήλιο σπίτι σας και δείτε διαφορά στο λογαριασμό σας

Αποθηκεύστε τον… ήλιο σπίτι σας και δείτε διαφορά στο λογαριασμό σας

Το Protergia Sun Save έρχεται να δώσει λύση σε μια εποχή στην οποία οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν «φουσκώσει».

Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ σε παγκόσμιο επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, επιδιώκοντας οικονομικές λύσεις. Και τι καλύτερο από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, του αέρα, του ήλιου που μπορούν να προσφέρουν φθηνή ενέργεια αλλά και αποτελούν περιβαλλοντικά αποδεκτή λύση;

Με αυτά τα δεδομένα, μια νέα υπηρεσία που φέρνει πιο κοντά «την επόμενη εποχή της ηλεκτρικής ενέργειας», προσφέρει η Protergia, δείχνοντας πως οι έννοιες της οικονομίας, της αυτονομίας και της βιωσιμότητας, λαμβάνουν νέες διαστάσεις στην πορεία για ένα πιο «πράσινο» μέλλον.

Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση του ήλιου στο έπακρο και ακολουθώντας τρεις βασικές αρχές που θα οδηγήσουν με ασφάλεια στη νέα εποχή της ενέργειας, έρχεται το Protergia Sun Save.

Βασικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αποθήκευσης και αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στο σπίτι ή τη μικρή επιχείρηση. «Λίγος ήλιος αρκεί για να μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, να χαρίσει αυτονομία και ταυτόχρονα να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο κόσμο!».

Το Protergia Sun Save μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια της ομάδας της Protergia. Ειδικός τεχνικός καταγράφει τις ανάγκες και αφού εξετάσει το χώρο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, εκπονεί τη μελέτη και αναλαμβάνει από το Α μέχρι το Ω το έργο. Όπως αναφέρει η Protergia «ξεκινώντας από τη μελέτη και την αδειοδότηση του συστήματος και συνεχίζοντας στην εγκατάσταση και την τελική σύνδεση, παραδίδει στον πελάτη έτοιμο ένα σύστημα που θα του εξασφαλίσει οικονομία και ενεργειακή αυτονομία.

Οικιακή μπαταρία

Η εξοικονόμηση στην οικιακή κατανάλωση επιτυγχάνεται με την οικιακή μπαταρία και την προηγμένη εφαρμογή της Huawei, που προσφέρουν απόλυτο έλεγχο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού των διαστημάτων χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας επιλέγοντας κατά βούληση τη χρήση ενέργειας μεταξύ του δικτύου, του φωτοβολταϊκού συστήματος ή της αποθήκευσης στην μπαταρία. «Αυτό ακριβώς είναι άλλωστε το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα προς τη νέα εποχή της ενέργειας, όπου ο χρήστης έχει στα χέρια του όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για ένα πιο «πράσινο» και αυτόνομο σπίτι», υπογραμμίζει η Protergia.

Ειδικότερα, υπό προϋποθέσεις, υπάρχει η δυνατότητα μέχρι και μηδενισμού των εξόδων για το ρεύμα από τη στιγμή που ο χρήστης είναι σε θέση να παράγει το δικό του ρεύμα και να το διαχειρίζεται όπως ο ίδιος κρίνει με βάση τις απαιτήσεις του σπιτιού. Το εύρος αυτονομίας ποικίλει αναλόγως της μπαταρίας και του όγκου των συνδεδεμένων φορτίων φτάνοντας υπό προϋποθέσεις μέχρι και τις 8 ώρες. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης και ο βαθμός αυτάρκειας, που μαζί οδηγούν στη μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και συνεπώς σε ακόμα μεγαλύτερο όφελος για το χρήστη.

.

.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας αυτής – που συνδυάζει φωτοβολταϊκά panel με μπαταρία και διαχειριστικό – συγκριτικά με τις απλές εφαρμογές net metering είναι ότι επιτυγχάνεται σημαντική οικονομία και αυτονομία υπό όλες τις συνθήκες. Παράλληλα, προσφέρεται ακόμα περισσότερη ασφάλεια, λιγότερες ρυθμιζόμενες χρεώσεις, μεγαλύτερη απόδοση και ταχύτερη απόσβεση, ενώ -όπως σημειώνεται- η εγκατάσταση μπαταρίας προσφέρει άλλο επίπεδο ασφάλειας και άνεσης, προσδίδοντας υπεραξία στο ακίνητο.

Και ασφάλεια

Σε περίπτωση έκτακτων διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (όπως έντονων χιονοπτώσεων ή πτώσεων δέντρων στα καλώδια του δικτύου) ή ακόμη και προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης, το Protergia Sun Save προσφέρει ασφάλεια μέσα από το σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας καθώς ο χρήστης είναι σε θέση να τροφοδοτήσει τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού του για αρκετές ώρες.

Τέλος, η Protergia επισημαίνει πως το πρόγραμμα Sun Save απευθύνεται σε όλους τους χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιλέξει κάθε νοικοκυριό ή μικρή επιχείρηση.

Η Protergia, αποτελεί τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS και υπογραμμίζει πως είναι σε θέση να υλοποιήσει με σιγουριά τις δεσμεύσεις της ESG ατζέντας της εταιρείας και να δείξει μέσω της υπηρεσίας Protergia Sun Save το δρόμο για ένα πιο οικονομικό, αυτόνομο και βιώσιμο μέλλον.

Οι 6 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι

Τα 5+1 εξωτικά μέρη της Ελλάδας που… δεν περιμένετε ότι θα λατρέψετε

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024