Τουρκία: Δύσκολα τα πράγματα για τον Ερντογάν – Δεν συγκεντρώνει ούτε 30% σε νέα δημοσκόπηση
Κατρακυλούν τα ποσοστά του Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να πολιορκείται από την κοινωνική δυσαρέσκεια στην Τουρκία, γεγονός που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Μία νέα έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα, ο Ερντογάν εμφανίζεται κάτω από το 30%.
Πτώση για το ΑΚΡ του Ερντογάν και άνοδος του ΡΛΚ δείχνει τελευταία δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση της εταιρείας Eurasia Araştırma που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, Τζουμχουριέτ, δείχνει ότι ακόμη και αν όλα τα κόμματα στην Τουρκία έβαζαν τους δικούς τους υποψηφίους, η ψήφος του προέδρου του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα ξεπερνούσε το 29,8%.
- Διαβάστε επίσης: Τουρκία χωρίς Ερντογάν; – Η γενιά Ζ θα καθορίσει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών
Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%. Για την Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος, 12,5%, για τον Συμπρόεδρος του HDP Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.
Κατά την ίδια έρευνα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα αφορά στο Κόμμα DEVA. Εάν ο πρόεδρος του κόμματος Αλί Μπαμπατζάν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, θα λάβει το 6,3 % των ψήφων. Αρνητικά εντυπωσιακό είναι το ποσοστό ψήφων του προέδρου του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί που είναι και κυβερνητικός εταίρος. Το ποσοστό του Μπαχτσελί είναι μόνο 6,0 %.
Τα ποσοστά των υπολοίπων κομματικών αρχηγών είναι:
Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) 1,5%
Τεμέλ Καραμολάογλου, (κόμμα Ευτυχίας, 1,2%)
Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1.5%
Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1.9%
«Άλλο» 1,2 %.
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442