Ουκρανία: «Φύγετε τώρα από τη Μαριούπολη», λέει σύμβουλος του δημάρχου
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με την κατάσταση για τους αμάχους να είναι δραματική.
Να φύγουν άμεσα από την κατεχόμενη Μαριούπολη ζητά από τους άμαχους Ουκρανούς πολίτες ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της πόλης.
Σύμφωνα με το κανάλι Ukraine NOW στο Telegram, ο σύμβουλος παρέθεσε μια σειρά λόγους για την απομάκρυνση των πολιτών που έχει γίνει θέατρο μαχών εδώ και μήνες.
Γιατί πρέπει να φύγουν οι πολίτες
Ο Πέτρο Αντριουστσένκο σημείωσε ότι:
- Είναι τεχνικά αδύνατο να αποκατασταθούν οι υποδομές της πόλης για τον χειμώνα. Θα υπάρξουν προβλήματα με το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο σε ορισμένες περιοχές.
- Το ιατρικό σύστημα δεν θα λειτουργήσει. Δεν έχουν απομείνει σχεδόν καθόλου εξειδικευμένοι γιατροί, όπως παιδίατροι, μαστολόγοι και ογκολόγοι και, λόγω των κυρώσεων, η Ρωσία έχει προβλήματα με τον ιατρικό εξοπλισμό.
- Υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια. Η Αστυνομία των εισβολέων δεν προστατεύει τους Ουκρανούς, ενώ συνεργάζεται με εγκληματίες.
- Ο ανοιχτός σήμερα διάδρομος εκκένωσης στη Ζαπορίζια μπορεί να κλείσει.
- Λόγω της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενδέχεται να τραυματιστούν άνθρωποι, καθώς αποτελούν ανθρώπινη ασπίδα για τους Ρώσους, οι οποίοι τοποθετούν αποθήκες κοντά σε κτίρια πολιτών.
- Οι κατοχικές αρχές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την «κινητοποίηση» όλων ανεξαιρέτως στη Μαριούπολη το φθινόπωρο.
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
- Χαϊδάρι: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη 13χρονη μαθήτρια – Τι έδειξε η αξονική τομογραφία
- «Διπλό» στο Σαν Αντόνιο οι Μπλέιζερς, αγωνία για Γουεμπανιάμα (103-106) – Μπρέικ των Σίξερς και 2-0 οι Λέικερς
- Παγκόσμιος κίνδυνος πείνας από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Η απειλή μιας νέας επισιτιστικής κρίσης
- «MAGA Εκκλησία» – Ο Τραμπ, ο Πάπας και το δόγμα του «δίκαιου πολέμου»
- Η ιστορία του Yellow Book – Το περιοδικό του 19ου αιώνα που ανέδειξε τις γυναίκες συγγραφείς
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442