Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ τιμήθηκε στο All-Star Game

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ τιμήθηκε στο All-Star Game

Η Γκράινερ ομολόγησε την ενοχή της σε ρωσικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκε ότι είχε παραβιάσει σκόπιμα το νόμο.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Μπιλ Ρίτσαρντσον, σκοπεύει να μεταβεί στην Ρωσία προκειμένου να βοηθήσει στην απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είναι κρατούμενη εκεί από τον Φεβρουάριο, ανέφερε το ABC News. Το ταξίδι πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ρίτσαρντσον, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν στο Κογκρέσο, ως πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη και υπουργός Ενέργειας, έχει ιστορικό εργασιών για τη διευκόλυνση των απελευθερώσεων κρατουμένων και την μεσολάβηση διεθνών συγκρούσεων. Διευθύνει το The Richardson Center for Global Engagement.

Διαβάστε επίσης: Το μήλο κάτω απ’ τη… μηλιά: H απίθανη εκτέλεση φάουλ του Ρομέο Μπέκαμ (vid)

Πρόσφατα, βοήθησε στην επιστροφή του πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ, Τρέβορ Ριντ από τη Ρωσία, όπου κρατήθηκε για περισσότερα από δύο χρόνια. Οι ειδικοί εκτιμούν, ότι η παραδοχή της ενοχής απαιτείται συνήθως για τους Ρώσους, ώστε για να συμμετάσχουν σε συνομιλίες για την απελευθέρωση ενός κρατούμενου.

Ο Ρίτσαρντσον εργάζεται με την οικογένεια Γκράινερ και εκπροσωπεί επίσης τον Πολ Γουέλαν, έναν Αμερικανό που κρατείται στη Ρωσία για περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ εργάζεται στην υπόθεση της Γκράινερ ανεξάρτητα από τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, την Κυριακή (10/7), το WNBA τίμησε την Γκράινερ στο WNBA All-Star Game στο Σικάγο. Η Γκράινερ είχε τιμητική θέση στο All-Star ενώ οι αθλήτριες έκαναν προθέρμανση με το όνομα της Γκράινερ και το Νο. 42 στην πλάτη. Η σύζυγός της, Σερέλ Γκράινερ, ήταν επίσης παρούσα.

Η επίτροπος του WNBA, Κάθι Ένγκελμπερτ, δήλωσε την Κυριακή ότι η επιστροφή της Αμερικανίδας από την Ρωσία, όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών, παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τους διοργανωτές.

Η Γκράινερ ομολόγησε την ενοχή της σε ρωσικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκε ότι είχε παραβιάσει σκόπιμα το νόμο. Η επόμενη δίκη της, έχει προγραμματισθεί για τις 14 Ιουλίου.

«Προφανώς σκεφτόμαστε την Μπρίτνεϊ Γκράινερ αυτήν την στιγμή», είπε η Ένγκελμπερτ στην εναρκτήρια ομιλία της στα μέσα ενημέρωσης ενόψει του αγώνα All-Star του WNBA την Κυριακή στο Σικάγο.

«Παραμένει μια τεράστια προτεραιότητα για εμάς, συνεχίζει να έχει την πλήρη υποστήριξή μας, πλήρως εστιασμένη στο να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια και το συντομότερο δυνατό φυσικά».

Εκτός από τα γεγονότα στο All-Star Game, πραγματοποιήθηκε πορεία «Bring BG Home» στην έδρα των Μέρκιουρι στο Φοίνιξ στην οποία συμμετείχαν συμπαίκτες και υποστηρικτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν φανέλες «We are BG» για να υποστηρίξουν τη δύο φορές Χρυσή Ολυμπιονίκη.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024