Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλη δια βίου μάθησης η Νέα Σμύρνη

Πόλη δια βίου μάθησης η Νέα Σμύρνη

«H Δια Βίου Μάθηση κλειδί για τη δημιουργία ενεργών πολιτών» ήταν το θέμα της εισήγησης του Γ.Γ. του Δήμου Νέας Σμύρνης Μιχάλη Χρηστάκη στα πλαίσια ημερίδας για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετείχε σε ημερίδα της UNESCO και ο Γενικός Γραμματέας, Μιχάλης Χρηστάκης στάθηκε στην αναγκαιότητα να ενδυναμωθούν περαιτέρω τα προγράμματα δια βίου μάθησης, ως παράγοντας δημιουργίας ενεργών πολιτών.

Μια ουσιαστική ημερίδα για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και της Προέδρου της ΕΕΕ UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα.

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία δραστηριοτήτων της UNESCO, το κλειδί για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση από την UNESCO δίνεται στη Δια Βίου Μάθηση ως κλειδί για τη δημιουργία ενεργών πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κι επειδή η Νέα Σμύρνη είναι ενταγμένη στο παγκόσμιο δίκτυο των πόλεων μάθησης της UNESCO, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης ανέβηκε στο βήμα αναπτύσσοντας την άρρηκτη σύνδεση της Δια Βίου Μάθησης με τα σύγχρονα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα καθώς και τη σύνδεση με ευρύτερα ζητήματα που αναφέρονται σε όψεις της δημόσιας σφαίρας όπως η ιδιότητα του πολίτη, η αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Νέα Σμύρνη, στις 20 Μαρτίου 2018, έγινε η τρίτη πόλη μάθησης στην Αττική και μία από τις 650 σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόσφατα πόλεις που παρέμειναν ανενεργές στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης τέθηκαν από την UNESCO εκτός προγράμματος.

Η Νέα Σμύρνη, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, δεν περιόρισε καμία από τις δράσεις της γεγονός που την έφερε και στο βήμα της ημερίδας μαζί με την Αθήνα και την Ελευσίνα (τιμητική θέση ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023).

Σε αυτό το πλαίσιο το τμήμα Παιδείας Νεότητας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί την απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης των Σεμιναρίων Δια Βίου Μάθησης, που υλοποιήθηκαν εξ αποστάσεως τις εκπαιδευτικές περιόδους 2020 – 2021 και 2021 – 2022. την Τετάρτη 20.07.2022.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024