Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βριλήσσια: Ο Δήμαρχος βοηθάει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών

Βριλήσσια: Ο Δήμαρχος βοηθάει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφώντας Μανιατογιάννης μίλησε σε μαθητές Γ Λυκείου στα πλαίσια μιας δράσης επαγγελματικού προσανατολισμού που οργάνωσε ο Δήμος.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή και ιδιαίτερα βοηθητική δράση του Δήμου Βριλησσίων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στην οποία έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Ξενοφώντας Μανιατογιάννης. Το καλό είναι πως πριν γίνει Δήμαρχος, εργάζονταν ως τοπογράφος άρα γνωρίζει – γιατί τις βίωσε και ίδιος – τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και με αστάθμητους παράγοντες επαγγελματικό περιβάλλον.

Στο σεμινάριο με τίτλο «Εξερευνώ επαγγέλματα & σχεδιάζω επαγγελματικό πλάνο», διάρκειας 90 λεπτών και χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη εικόνα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και της αγοράς εργασίας, καθώς και οι επιλογές σταδιοδρομίας για τους υποψηφίους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να ζητήσουν διασαφηνίσεις σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, την επιλογή των κατευθύνσεων, το πρόγραμμα πανεπιστημιακών σχολών κα.

Εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές και εκφράστηκε το αίτημα να επαναληφθεί μια νέα ολοήμερη συνάντηση, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί.

Τα σεμινάρια χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης κα Σοφία Χαντζάρα και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης, αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία, υπενθύμισε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας ζωής γεμάτη περιπέτεια, συγκινήσεις και όνειρα που προσδοκούν να εκπληρωθούν.

Η Αντιδήμαρχος κα Χαντζάρα τόνισε στους μαθητές ότι οι εξετάσεις είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους και χρειάζεται αρκετό διάβασμα και καλή προετοιμασία.

Όμως οι προκλήσεις για νέους στόχους και νέες αναζητήσεις τους περιμένουν στην ενήλικη ζωή τους.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης προέτρεψε τους μαθητές να δώσουν αυτήν τη μάχη με εμπιστοσύνη και αποφασιστικότητα και να βγουν νικητές.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δρ. Νανά Τσουμάκη – Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Μια καινοτόμα ανάλογη πρωτοβουλία έλαβε προ ημερών και το 1ο Γενικό Λύκειο Παπάγου. Απλά εκεί κλήθηκαν όσοι γονείς το επιθυμούσαν να παραστούν και να μιλήσουν στους μαθητές Λυκείου για τα επαγγέλματα που οι ίδιοι κάνουν. Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, κ. Λάμπρου Γιώργα διότι οι μαθητές είχαν μια άμεση δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στους επαγγελματίες γονείς.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό άλλωστε οι μαθητές να συνομιλούν με μεγαλύτερους ανθρώπους περί των επαγγελματικών ευκαιριών, των προκλήσεων και των δυσκολιών του κάθε επαγγέλματος. Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία φανερώνοντας την καλή συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας (γονείς-μαθητές-καθηγητές)

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024