Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι άγνωστες φωτογραφίες της Georgia O'Keeffe

Οι άγνωστες φωτογραφίες της Georgia O’Keeffe

Η τέχνη της «μητέρας του Μοντερνισμού» έχει εμπνεύσει τόμους επιστημονικών αναλύσεων και πορτραίτων. Μία νέα έκθεση ρίχνει, επιτέλους, φως στο έργο της ως φωτογράφου. Κείμενο: Έφη Αλεβίζου

Η έκθεση «Georgia O’Keeffe, Photographer» φέρνει στο Κολοράντο το καλοκαίρι του 2022 έναν θησαυρό από πρόσφατα αναγνωρισμένες φωτογραφίες της πρωτοποριακής καλλιτέχνιδας σε μια έκθεση που διοργανώνεται από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον (MFAH) με τη συνεργασία του Μουσείου Georgia O’Keeffe της Σάντα Φε. Η παρουσίαση αποκαλύπτει μια νέα πτυχή της καριέρας της μοντερνιστικής δημιουργού μέσα από σχεδόν 100 φωτογραφίες, καθώς και αρκετούς πίνακες και σχέδια.

Georgia O’Keeffe—Hands and Horse Skull / Photo: Wikipedia Commons

Η τέχνη της O’Keeffe έχει εμπνεύσει τόμους επιστημονικών αναλύσεων, εκθέσεων και πορτραίτων. Αυτή η έκθεση ρίχνει επιτέλους φως στο έργο της ως φωτογράφου. Η O’Keeffe επικεντρώθηκε στη μαεστρία της στη ζωγραφική για δεκαετίες, αλλά της άρεσε επίσης πολύ να εκφράζει τη μοναδική της οπτική μέσω άλλων μέσων, όπως η φωτογραφία.

Georgia O’Keeffe / Photo: Wikipedia Commons

Η δημιουργική της ταυτότητα και η μοναδική της καλλιτεχνική ικανότητα είχαν εδραιωθεί γερά από τη στιγμή που επικεντρώθηκε στη φωτογραφία, στα μέσα της δεκαετίας του 1950, εστιάζοντας στη συνεχή γοητεία που ασκούσαν πάνω της οι κύκλοι της ζωής και οι μεταμορφώσεις της φύσης.

Η έκθεση οργανώνεται σύμφωνα με τις βασικές αρχές της φωτογραφίας της O’Keeffe: την αναπλαισίωση, την απόδοση του φωτός και την εποχιακή αλλαγή, αποκαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ως μέρος του μοναδικού και περιεκτικού καλλιτεχνικού της οράματος. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί το αποκορύφωμα της τριετούς έρευνας και ανάλυσης από τη Lisa Volpe, επιμελήτρια φωτογραφίας στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον. Η Volpe επισκέφθηκε πολυάριθμες συλλογές για να εξετάσει περισσότερα από 400 έργα και να εντοπίσει τις αντίστοιχες φωτογραφίες της O’Keeffe.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 3 Ιουλίου 2022 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022 στο Denverart Μuseum

Δείτε μία έκδοση με μερικά ακόμα φωτογραφικά έργα της:

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024