Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο 30χρονος Ιβάν που πάλευε επί 20 ώρες με τα κύματα

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο 30χρονος Ιβάν που πάλευε επί 20 ώρες με τα κύματα

Ο 30χρονος Ιβάν που διασώθηκε στη Χαλκιδική μιλά με ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που τον εντόπισαν ενώ δεν κρύβει την αγωνία για τον φίλο του που ακόμα αγνοείται

Για την περιπέτειά του επί 20 ώρες στη θάλασσα μίλησε ο 30χρονος Ιβάν που είχε παρασυρθεί από τα κύματα μαζί με τους φίλους του στη Χαλκιδική. Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί καθώς είναι δεινός κολυμβητής αλλά και επειδή στάθηκε τυχερός και βρήκε μία μπάλα από την οποία κρατιόταν και μπορούσε να ξεκουράζεται. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου φίλου της παρέας χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Μετά τη διάσωσή του, ο 30χρονος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας στη Χαλκιδική και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όπου παραμένει και σήμερα. Ο Ιβάν, που έχει τεράστια αγωνία για την τύχη του τρίτου φίλου του που ακόμα αγνοείται, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όλες αυτές τις ώρες μέσα στη θάλασσα.

«Η περιπέτεια μου στην κυριολεξία δεν τελείωσε ποτέ. Τα βασανιστήρια από τα κύματα φαίνονται ακόμα στο σώμα μου, το οποίο απλώς καταρρέει σιγά σιγά από την επίπονη προσπάθεια που έκανα με τους μύες μου για να κρατηθώ. Με δυσκολεύει τρομερά η ατελείωτη ποσότητα αλμυρού νερού που ήπια μέσα στη θάλασσα αλλά και η αφυδάτωση που έπαθα.

Μισοξεφούσκωτη η μπάλα

Υπάρχει όμως και ο ψυχολογικός παράγοντας σε όλη αυτή την περιπέτεια, το οποίο μάλιστα είναι χειρότερο, για αυτό δεν σκέφτομαι τόσο τον πόνο και όλα αυτά. Η πρώτη κλήση για βοήθεια ήταν στις 16:13 όταν ήμουν στο νερό προσπαθώντας να βοηθήσω τον φίλο μου να ηρεμήσει.

Και με βρήκαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι την επόμενη μέρα. Ήμουν μέσα στη θάλασσα περίπου 20 – 20,5 ώρες. Τόσες ώρες με αγωνία για εμένα και για τους φίλους μου. Και παράλληλα να προσπαθώ να σωθώ και εγώ. Η μπάλα που βρήκα ήταν μισοξεφούσκωτη και μετα βίας μπορούσα να κρατηθώ με το χέρι μου από αυτήν και να μείνω στην επιφάνεια».

Οι διασώστες μου έσωσαν τη ζωή

«Σίγουρα με βοήθησε που βρήκα την μπάλα αλλά αυτό που πραγματικά μου έσωσε τη ζωή ήταν οι ομάδες διάσωσης και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» καταλήγει συγκινημένος ο 30χρονος στο newsit.gr.

Οι έρευνες για τη διάσωση του 28χρονου συνεχίζονται και σήμερα σε θάλασσα και ξηρά και σε αυτές συνδράμουν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας απο αέρος, καθώς και εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του 30χρονου Ιβάν, η διάσωση του οποίου, στη Χαλκιδική, παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024