Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Αγωνία για τον τρίτο αγνοούμενο - Ποια είναι η κατάσταση των άλλων δύο

Χαλκιδική: Αγωνία για τον τρίτο αγνοούμενο – Ποια είναι η κατάσταση των άλλων δύο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου στη Χαλκιδική

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου στη Χαλκιδική, ενώ οι δύο φίλοι του είναι πλέον σώοι και ασφαλείς. Σκάφη του λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σαρώνουν την περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα σημάδια ζωής του 28χρονου. Οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν ενώ ελπίζουν ότι θα ακούσουν μια καλή είδηση, μετά και τη διάσωση του 30χρονου φίλου του το πρωί. Ο τρίτος φίλος της παρέας εντοπίστηκε σώος λίγες ώρες μετά αφού τον είχαν παρασύρει τα κύματα, από έναν σέρφερ.

Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί καθώς κατάφερε να βρει μια μπάλα από την οποία κρατήθηκε επί 20 ολόκληρες ώρες πριν εντοπιστεί ζωντανός. Ο 30χρονος όταν πάτησε στεριά, έβαλε τα κλάματα, καθώς πάλευε τόσες ώρες με τα κύματα. Σχετικά με τον 28χρονο αγνοούμενο ακόμα δήλωσε πως επί της ουσίας χάθηκε από το οπτικό του πεδίο, λίγο μετά που έπεσε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Μάλιστα είπε στους διασώστες πως δεν ξέρει καλό κολύμπι, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη του.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη. Εθελοντές από την Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας της εθελοντικής ομάδας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ παίρνουν επίσης μέρος στις έρευνες.

Η περιπέτεια του 30χρονου Ιβάν

Εξαντλημένος, αλλά σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον ήταν μετά την περιπέτεια επί 20 ώρες στη θάλασσα ο Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία. Ο 30χρονος είπε πως βούτηξε όταν είδε τους άλλους 2 φίλους του στο νερό, και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ωστόσο το κύμα και τα υπόγεια ρεύματα τον παρέσυραν.

Ο 30χρονος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά εντοπίστηκε από ελικόπτερο 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια από σκάφος του Λιμενικού.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για προληπτικούς λόγους.

Είναι καλά στη υγεία του και μάλιστα είχε δυνάμεις και περπάτησε, ανέφερε ακόμα η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Ο 30χρονος μόλις κατέβηκε στη στεριά είπε ότι η διάσωσή του ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες μετά το τέλος της δραματικής διάσωσης του 28χρονου Ιβάν στη Χαλκιδική

Πώς το πάρτι γενεθλίων εξελίχθηκε σε θρίλερ

Το θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μια παρέα τριών ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία, πήγαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια φίλου τους.

Οι νεαροί, βούτηξαν στην παραλία στην Μύτη Ποσειδίου, ωστόσο τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν. Λουόμενοι κάλεσαν άμεσα το Λιμενικό. Ένας σέρφερ πρόλαβε και έπιασε τον 25χρονο ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024