Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Κουτσούμπας: «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν χοντρά το λαό»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν χοντρά το λαό»

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η φτώχεια, η ανεργία και η ακρίβεια «δεν είναι μόνο πολιτικές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της ΝΔ», αλλά και της δικής τους «σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης», αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε στην κεντρική παραλία του Βόλου το ΚΚΕ, με την παρουσία του γενικού γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της νεολαίας του, στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται στις Νηές της Μαγνησίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι «από εδώ, από την εργατούπολη του Βόλου, από την πόλη όπου για πρώτη φορά τυπώθηκε στα ελληνικά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στα 1908, στην εφημερίδα ‘Εργάτης’, από την πόλη των τριών λαϊκών εξεγέρσεων του βολιώτικου προλεταριάτου, στα 1909, το Φλεβάρη του 1921 και τον Ιούνη του 1936, αλλά και των άλλων, μετέπειτα, μεγάλων αγώνων του λαού μας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: «Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο στις εκλογές με δυνατό ΚΚΕ»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ακόμη πως «οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις οποίες φαρδιά πλατιά έχει βάλει την υπογραφή της η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη και από την αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν νέο λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία».

Και προσέθεσε πως «ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους σε βάρος άλλων λαών σε πολλές γωνιές του πλανήτη μας. Όπως στην περιοχή του Ειρηνικού, στη μεγάλη κόντρα των δυνάμεων του ευρωατλαντισμού, με την ανερχόμενη δύναμη του καπιταλισμού, την Κίνα».

«Να γυρίσουμε την πλάτη σε ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «με την ταξική πάλη γυρίζει ο τροχός της Ιστορίας», προσθέτοντας ότι «μέσα από την πάλη, η νεολαία και ο λαός μπορούν να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς, να εμποδίσουν χειρότερα μέτρα, να κερδίσουν ανάσες ανακούφισης, αλλά και να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να στείλουν αυτό το άδικο, σάπιο και βάρβαρο σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης, μια και καλή στη θέση που του πρέπει: Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

«Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη, όχι μόνο στη ΝΔ, που με σημαία την πολιτική σταθερότητα συνεχίζει να φορτώνει βάρη στο λαό, μεγαλώνοντας την αστάθεια και την ανασφάλεια στη ζωή του, αλλά και σε εκείνους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που διαφημίζουν πως με μια άλλου χρώματος αντιλαϊκή κυβέρνηση θα ανθρωπέψει η ζωή μας», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Και σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «κοροϊδεύουν χοντρά το λαό όταν του λένε ή όταν υπονοούν, ότι δήθεν αυτοί θα μειώσουν τη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια. Ότι αυτά δήθεν είναι μόνο πολιτικές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της ΝΔ και όχι της δικής τους σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024