ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος που καταργεί πενθήμερο και οχτάωρο στον Επισιτισμό
Για «ωμή παρέμβαση σε μια κλαδική συλλογική σύμβαση» κατ' εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη κάνει λόγο το ΚΚΕ
«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίαζε στη Βουλή την εικονική πραγματικότητα βαφτίζοντας «κοινωνική πολιτική» τα προνόμια που δόθηκαν και δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, ήρθε το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του, να διασφαλίσει ότι η δουλειά χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα θα συνεχιστεί και με την κυβερνητική βούλα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό».
Ωμή παρέμβαση
Όπως εξηγεί, «με ωμή παρέμβαση σε μια κλαδική συλλογική σύμβαση καταργεί επί της ουσίας το 5θήμερο-8ωρο, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη, αφού με ατομική σύμβαση ένας εργαζόμενος θα απασχολείται με 6ημερη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Διαβάστε επίσης ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ καταργεί το πενθήμερο στον Επισιτισμό
Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας – Καταστρατηγείται η σύμβαση στον Επισιτισμό
Και προκειμένου να ακυρώσει ακόμη κι αυτή την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, αθροίζει τα -παγωμένα από το 2012- επιδόματα προϋπηρεσίας με τους μισθούς πείνας που προβλέπει η συλλογική σύμβαση, για να κρατήσει τον βασικό μισθό κάτω κι από τα 713 ευρώ».
«Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη εγκύκλιο. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις, με σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και ουσιαστικές αυξήσεις» τονίζει, καταλήγοντας στο σχόλιό του, το ΚΚΕ.
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από σήμερα έως 5 Ιουνίου
- Δύο συνταγές για κέικ
- Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες
- Squat jumps: Οδηγός για αρχάριους
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442