Για «ωμή παρέμβαση σε μια κλαδική συλλογική σύμβαση» κατ' εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη κάνει λόγο το ΚΚΕ

«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίαζε στη Βουλή την εικονική πραγματικότητα βαφτίζοντας «κοινωνική πολιτική» τα προνόμια που δόθηκαν και δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, ήρθε το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του, να διασφαλίσει ότι η δουλειά χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα θα συνεχιστεί και με την κυβερνητική βούλα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό».

Ωμή παρέμβαση

Όπως εξηγεί, «με ωμή παρέμβαση σε μια κλαδική συλλογική σύμβαση καταργεί επί της ουσίας το 5θήμερο-8ωρο, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη, αφού με ατομική σύμβαση ένας εργαζόμενος θα απασχολείται με 6ημερη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Διαβάστε επίσης ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ καταργεί το πενθήμερο στον Επισιτισμό

Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας – Καταστρατηγείται η σύμβαση στον Επισιτισμό

Και προκειμένου να ακυρώσει ακόμη κι αυτή την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, αθροίζει τα -παγωμένα από το 2012- επιδόματα προϋπηρεσίας με τους μισθούς πείνας που προβλέπει η συλλογική σύμβαση, για να κρατήσει τον βασικό μισθό κάτω κι από τα 713 ευρώ».

«Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη εγκύκλιο. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις, με σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και ουσιαστικές αυξήσεις» τονίζει, καταλήγοντας στο σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr