Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: E-mail που διέρρευσε «καίει» τον Τζο Μπάιντεν για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: E-mail που διέρρευσε «καίει» τον Τζο Μπάιντεν για τις αμβλώσεις

Τι είχε κανονίσει με δικαστή που τάσσεται κατά των αμβλώσεων

Ενός κακού μύρια έπονται λένε… Λίγη ώρα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της πιο στενής συνεργάτιδας του Τζο Μπάιντεν, ένα email που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με τις αμβλώσεις «καίει» τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που δημιουργεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις στην Αμερική. Ο Τζο Μπάιντεν σκόπευε να προτείνει για την ισόβια θέση του ομοσπονδιακού δικαστή στο Κεντάκι έναν δικαστικό που είναι αντίθετος στις αμβλώσεις.

Τι λένε τα mail

Μάλιστα, η πρόταση αυτή παραλίγο να γίνει την ίδια ακριβώς ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ανατρέπει την απόφαση του 1973 που νομιμοποίησε σε εθνικό επίπεδο το δικαίωμα στην άμβλωση!

Σύμφωνα με emails που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επικοινώνησε με το γραφείο του κυβερνήτη του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ. Στα emails αυτά, o Λευκός Οίκος ενημέρωνε τον κυβερνήτη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκόπευε να διορίσει στις 24 Ιουνίου τον Τσαντ Μέρεντιθ στη θέση του ομοσπονδιακού δικαστή.

Ο Τσαντ Μέρεντιθ είναι ένας συντηρητικός δικαστής που έχει υπερασπιστεί τους περιορισμούς στις αμβλώσεις που έχει υιοθετήσει το Κεντάκι.

Σε email με ημερομηνία 23 Ιουνίου η Καθλίν Μάρσαλ, ανώτερη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, έγραψε απευθυνόμενη στην ομάδα του Μπεσίρ ότι ο Μέρεντιθ θα προταθεί για τη θέση του ομοσπονδιακού δικαστή «αύριο».

Το επίμαχο email

Την επομένη, στις 24 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του 1973 που αναγνώρισε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στις ΗΠΑ να κάνουν άμβλωση.

Σε άλλο email, με ημερομηνία 29 Ιουνίου, η Μάρσαλ ξεκαθάριζε ότι οι πληροφορίες που είχε μοιραστεί με το γραφείο του Μπεσίρ είναι «απόρρητες», ενώ πρόσθετε ότι δεν είχε ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση.

H αποκάλυψη έγινε από μια εφημερίδα του Λούιβιλ, την Courier Journal, ενώ τα έγγραφα έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το γραφείο του κυβερνήτη του Κεντάκι.

Σε ισχύ η απαγόρευση της άμβλωσης σε Φλόριντα και Μισισίπι

Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας επανέλαβε χθες Τετάρτη ότι δεν κάνει σχόλια για τους διορισμούς δικαστών μέχρι αυτοί να ανακοινωθούν επισήμως.

Μέχρι στιγμής, ο Δημοκρατικός Μπάιντεν έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από προοδευτικούς στο κόμμα του και οργανώσεις προάσπισης του δικαιώματος στην άμβλωση, όπως η Planned Parenthood.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024