Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατιάνα Μαρία: Η «σταχτοπούτα» θέλει τον θρόνο του Γουίμπλεντον

Τατιάνα Μαρία: Η «σταχτοπούτα» θέλει τον θρόνο του Γουίμπλεντον

Μητέρα δύο παιδιών, θέλει στα 34 της χρόνια να γράψει ιστορία στο Λονδίνο, κατακτώντας το Γουίμπλεντον

Στη χώρα που «γέννησε» το ποδόσφαιρο υπάρχει κι ένα τουρνουά παγκοσμίου φήμης που συγκεντρώνει τα «φώτα» της δημοσιότητας. Σιγά την είδηση θα πει εύκολα κάποιος. Ναι, αλλά δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, η αναφορά δεν παραπέμπει ούτε στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά ούτε και σ’ έναν άλλον ιστορικό θεσμό, το Κύπελλο Αγγλίας.

Δίχτυ υπάρχει, γρασίδι επίσης, αλλά όχι κανονική μπάλα. Υπάρχει βεβαίως μπάλα, αλλά μικρή. Μπαλάκι δηλαδή κι εδώ επί της ουσίας ο… γρίφος λύθηκε. Τένις, κυρίες και κύριοι και πιο συγκεκριμένα Γουίμπλεντον.

Και μιας και αρχίσαμε με ποδόσφαιρο, ας δώσουμε συνέχεια στη σύνδεση των δύο σπορ, καθώς υπάρχει και ποδοσφαιρική ομάδα Γουίμπλεντον, η οποία μάλιστα έχει να επιδείξει σημαντική πορεία στα σαλόνια του αγγλικού φουτμπόλ.

Ειδικά την δεκαετία του 1980, όταν και οι λονδρέζοι κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο Αγγλίας και πιο συγκεκριμένα την σεζόν 1987-1988.

Ο πρόλογος έγινε, αλλά τώρα πάμε στο κυρίως θέμα που λέγαμε και παλιά στο σχολειό. Και μιας και θυμηθήκαμε τα μικράτα μας, ας πούμε και για το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας ή αν προτιμάτε, του… παραμυθιού.

Τατιάνα Μαρία λοιπόν η «σταχτοπούτα» του φετινού Γούιμπλεντον, η οποία δείχνει αποφασισμένη να γράψει ιστορία στο τένις. Η 34χρονη Γερμανίδα, η οποία απέκλεισε την Μαρία Σάκκαρη, έφτασε στα ημιτελικά του σπουδαίου τουρνουά και «τρελαίνει» κόσμο με την παρουσία της.

Μια σπουδαία πορεία για την Τατιάνα, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών (Σαρλότ και Σεσίλια) και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη μητέρα δύο παιδιών που θα κατακτήσει το Γουίμπλεντον.

Τούτη την ώρα προετοιμάζεται για τον μεγάλο αυριανό ημιτελικό, απέναντι στην Τυνήσια, Ζαμπέρ και όλοι περιμένουν να μάθουν αν τελικά η Μαρία θα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά.

Ότι και να γίνει πάντως είναι σίγουρο πως η Γερμανίδα τενίστρια έζησε το όνειρο στο Λονδίνο. Σαν σύγχρονη «σταχτοπούτα» όμως θέλει να βρει το… γοβάκι και για να’ χει happy end το παραμύθι θέλει να σηκώσει το τρόπαιο.

Η γέννηση της Σεσίλια πριν απο ενάμιση χρόνο!

Η Τατιάνα ασχολείται επαγγελματικά 16 χρόνια και προπονητής της είναι ο σύζυγος της, Σαρλ Έντουαρντ. Το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί το 2014 και η Σαρλότ απέκτησε αδερφούλα τον Απρίλιο του 2021.

Η μικρή Σεσίλια γεννήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο και τότε μάλλον η Τατιάνα δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως τον Ιούλιο του 2022 θα έπαιζε για πρόκριση στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Ο αθλητισμός όμως χαρίζει μυθικές στιγμές και η Μαρία είναι το κεντρικό πρόσωπο του Γουίμπλεντον, καθώς τα «φώτα» έχουν πέσει πάνω στη Γερμανίδα τενίστρια και όχι άδικα.

«Η Ζαμπέρ παίζει κάθε μέρα με τα παιδιά μου»

Ο αυριανός ημιτελικός ανάμεσα στην Τατιάνα Μαρία και την Ονς Ζαμπέρ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι… οικογενειακή υπόθεση.

Δεν το λέμε εμείς, το δήλωσε η Μαρία, αμέσως μετά την πρόκριση της στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον.

«Η Ζαμπέρ είναι μέλος της οικογένειας μου, παίζει καθημερινά με τα παιδιά μου και τα αγαπάει» τόνισε η Γερμανία τενίστρια και η ευχή της έγινε πραγματικότητα, καθώς όταν έκανε τις δηλώσεις η Τυνήσια δεν είχε ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Και σύζυγος και προπονητής

Ο Σαρλ Ένουαρντ είναι ο σύζυγος και προπονητής της Τατιάνας, έχοντας φυσικά παίξει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της 34χρονης τενίστριας. Η ίδια άλλωστε δηλώνει πόσο τον έχει βοηθήσει ο σύζυγός της και ο Έντουαρντ έχει φυσικά πολλούς λόγους για να καμαρώνει.

Η Τατιάνα Μαρία ζει ένα όνειρο στο Λονδίνο και αυτό φαίνεται και από τις τοποθετήσεις της. «Αισθάνομαι μεγάλη υποστήριξη γύρω μου. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι εδώ σε αυτό το γήπεδο, προσπαθώ πραγματικά να το απολαμβάνω.

Το γήπεδο είναι εκπληκτικό, το κοινό είναι εκπληκτικό. Είναι προνόμιο να παίζω εδώ. Είναι εδώ τα δύο κοριτσάκια μου, είναι ένα όνειρο να το ζω αυτό με την οικογένειά μου, να το ζήσω αυτό με τα δύο κορίτσια μου. Σχεδόν ένα χρόνο πριν γέννησα, είναι τρελό» πρόσθεσε.

Η Σαρλότ και η Σεσίλια θα είναι λοιπόν στις εξέδρες του Γουίμπλεντον για να καμαρώσουν την μητέρα τους, η οποία θέλει να γράψει μια μοναδική ιστορία. Ο σύζυγός της θεωρεί πως η Μαρία έχει τις δυνατότητες για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου κι έχει ήδη φτιάξει στο μυαλό του το «σενάριο».

Η Τατιάνα να κερδίζει στον τελικό και η Σαρλότ με την Σεσίλια να δίνουν το τρόπαιο στην μητέρα τους.

Κανείς δεν ξέρει αν τελικά τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα έχει στο μυαλό του ο Σαρλ, αλλά η αλήθεια είναι πως η Γερμανίδα τενίστρια έχει ήδη «κλέψει» τις καρδιές όλων με την προσπάθεια της.

Γιατί πάνω απ’ όλα είναι μια μητέρα που μάχεται καθημερινά για να πετύχει τα πάντα. Όπως εκατομμύρια μητέρες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτές είναι οι ωραίες ιστορίες που πλάθει ο αθλητισμός.

Ιστορίες με ηρωΐδες, γραμμένες με συναίσθημα και κυρίως με πίστη στα θαύματα. Και η Τατιάνα Μαρία συνεχίζει κοιτάζοντας ψηλά. Τόσο ψηλά όσο δεν μπορούσε να φανταστεί…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024