Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάθεση δημόσιας σύμβασης έργου χωρίς την έγκριση δημοτικού συμβουλίου με τροπολογία που κατατέθηκε

Ανάθεση δημόσιας σύμβασης έργου χωρίς την έγκριση δημοτικού συμβουλίου με τροπολογία που κατατέθηκε

Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης έργου, μελέτης, προμήθειας και παροχής τεχνικής γενικής υπηρεσίας.

Χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου πλέον θα ανατίθενται από τις Δημοτικές Αρχές η εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης έργου, εφόσον έχουν εξασφαλισθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμού του εκάστοτε οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό σημαίνει αμεσότερη εκπόνηση μελετών αλλά και προμήθειας βασικών λειτουργικών και όχι μόνο υλικών.

Διαβάζουμε σχετικά:

Άρθρο 4:  Ρυθμίσεις σχετικές οικονομική λειτουργία των δήμων Τροποποίηση παρ. άρθρου 206 ν. 4555/2018 παρ. 1 του άρθρου 206 του ν. 4555/2018 (Α’ 133), τροποποιείται πρώτο εδάφιο ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου για εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης, διαγράφεται δεύτερο εδάφιο και παρ. 1 του άρθρου 206 διαμορφώνεται ως εξής: «1.

Δεν απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης έργου, μελέτης, προμήθειας και παροχής τεχνικής γενικής υπηρεσίας εφόσον έχουν εξασφαλισθεί οι σχετικές πιστώσεις προϋπολογισμό του οικείου ο.τ.α..

Για προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών απονομή βραβείων, καθώς και καλλιτεχνικών έργων απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οποία καθορίζονται και οι όροι του διαγωνισμού. Δεν απαιτείται τέτοια απόφαση για τα καλλιτεχνικά έργα παρ. 7 του άρθρου 209 του ν. 3463/2006, εφόσον υπάρχει προϋπολογισμό εξειδικευμένη πίστωση. Οι διατάξεις παρ. του άρθρου 11 και παρ. 1 του άρθρου 15 του π.δ. 171/1987 (Α 84) θίγονται.»

Διαβάστε εδώ την σχετική τροπολογία

Η τροπολογία αυτή επιταχύνει τις διαδικασίες ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα που απαιτούν εγκεκριμένες και ώριμες μελέτες και επιταχύνει επίσης την προμήθεια βασικού εξοπλισμού τω Δήμων. Για να γίνει κατανοητό το γεγονός αρκεί ένα παράδειγμα. Πρόσφατα σε Δήμο της Πελοποννήσου, ένα υπηρεσιακό όχημα κοινωνικής υπηρεσίας έμεινε στην άκρη του δρόμου για μέρες, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προμήθειας ενός ανταλλακτικού αξίας που δεν ξεπερνούσε τα 20 ευρώ.  Αυτό είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα που έχουν εντοπιστεί σε ΟΤΑ.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024