Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Το ΠΑΣΟΚ θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στα Δημοτικά Συμβούλια», δήλωσε η Ευ. Λιακούλη

Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Το ΠΑΣΟΚ θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στα Δημοτικά Συμβούλια», δήλωσε η Ευ. Λιακούλη

Αναφορικά με τη σωρεία εκλογικών ρυθμίσεων, η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε ότι «εμφανέστατα αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων άσκησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, ως ειδική αγορήτρια κατά την πρώτη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κυρία Λιακούλη επεσήμανε ότι το «το ‘κύκνειο άσμα’ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, επισκιάζεται από το αρ.44 με την αυταρχική απόπειρα την φίμωσης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια, που αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Το ΠΑΣΟΚ θα αποκαταστήσει το δημοκρατικό διάλογο στους Δήμους»

«Σας απευθύνω, ξανά, έκκληση να αποσύρετε τη δια νόμου επιβολή σιωπητηρίου στους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο θεμελιωτής της σύγχρονης τοπικής δημοκρατίας, δεν πρόκειται να συναινέσει στη στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος της αντιπολίτευσης να αναδεικνύει κατεπείγοντα θέματα των τοπικών κοινωνιών. Η πολιτική βαρύτητα της διάταξης βυθίζει ολόκληρο το μομοσχέδιό σας», σημείωσε η κυρία Λιακούλη.

Και ανακοίνωσε τη δέσμευση του κόμματός της να αλλάξει αυτή την κατάσταση: «Δεσμευόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη δύναμη της εμπιστοσύνης των πολιτών, θα αποκαταστήσει το δημοκρατικό διάλογο στους Δήμους».

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικώ να ξεκαθαρίσει «ποιος ζήτησε αυτό το ‘ανοσιούργημα’, ποιος ξαφνικά εμφάνισε ‘αλλεργία’ στις φωνές της αντιπολίτευσης».

«Πάμε εμφανώς σε εκλογές»

Αναφορικά με τη σωρεία εκλογικών ρυθμίσεων, η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε ότι «εμφανέστατα αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου».

«Δεν πείθετε ότι δήθεν τυχαία τα θυμηθήκατε τώρα, μες στο κατακαλόκαιρο του 2022, όταν νομικά ισχυρίζεστε ότι η ανάγκη διόρθωσης ορισμένων εξ αυτών έχει ανακύψει ήδη από νόμο του 2019», σημείωσε τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να αφήσει ‘τα ήξεις–αφήξεις’ με τις δηλώσεις τύπου ‘Πυθίας’, να σεβαστεί ότι η κοινωνία έχει λυγίσει υπό το βάρος της αβάσταχτης ακρίβειας και δεν έχει όρεξη για μικροκομματικά ‘παιχνιδάκια’, και να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

«Να καταργηθούν οι ‘κόφτες’ για την ψήφο των αποδήμων»

Η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στις αλλαγές που επέρχονται στο νόμο για την «Ψήφο αποδήμων», εγκαλώντας την κυβέρνηση για «εμπαιγμό των Ελλήνων της Διασποράς».

Όπως υπενθύμισε: «Ο νόμος για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων είναι κατώτερος των αναγκών, καθώς τότε επικράτησαν κομματικές υστεροβουλίες. Χρειάζεται αλλαγές ουσίας, ώστε να αρθούν οι φοβικοί ‘κόφτες’ και οι μίζεροι γραφειοκρατικοί περιορισμοί».

Και κατέληξε πως η ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήταν και παραμένει να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και στα δημοτολόγια: «Ισότιμη ψήφος σε όλους τους Έλληνες πολίτες, είτε μένουν στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024