Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Άμφισσα: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Φωτιά στην Άμφισσα: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού – Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Πού θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για να οριοθετηθεί η φωτιά στην Άμφισσα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που έγινε στην ‘Αμφισσα για να εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να τεθούν οι προτεραιότητες για τις νυχτερινές επιχειρήσεις.

Οι πυροσβέστες και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κατάσβεση , θα προσπαθήσουν όλη τη νύχτα να κρατήσουν τις φλόγες μακριά για να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις και από ότι προκύπτει από την απόφαση του συντονιστικού οι περιοχές στις οποίες θα ρίξουν το κύριο βάρος τους, είναι στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιτέας όπου κατευθύνονται οι φλόγες, χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικίες. Ακόμα το κύριο βάρος θα πέσει στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα. Οι περιοχές αυτές είναι που έχουν κρίσιμα μέτωπα χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικίες.

Μεταφέρονται δυνάμεις από γειτονικούς νομούς

Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας αυτό δηλαδή που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς. Ακόμη έγινε γνωστό ότι έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη της ΔΕ Ιτέας, ‘Αμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλη νύχτα θα γίνει προσπάθεια να κρατηθούν τα μέτωπα της φωτιάς μέχρι το πρώτο φως της μέρας όταν αναμένεται να επανέλθουν και πάλι τα εναέρια μέσα, ιδιαίτερα ενισχυμένα, για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Ελλάδα αλλά και γειτονικούς νόμους ενώ μεγάλες δυνάμεις από εθελοντές έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα και συμβάλλουν στον περιορισμό της φωτιάς. Μάχη δίνουν και οι καλλιεργητές της περιοχής με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας, ανοίγοντας συγχρόνως και γεωτρήσεις για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024