Τεχνικό πρόβλημα άφησε 40 εκατομμύρια Ιάπωνες χωρίς κινητό
Η πολυήμερη διακοπή δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές υπηρεσίες.
Ένα από τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά μπλακάουτ που έχουν αναφερθεί οπουδήποτε στον κόσμο πλήττει από το Σάββατο την Ιαπωνία, με περίπου 40 εκατομμύρια χρήστες να μένουν χωρίς κάλυψη από το δίκτυο κινητής.
Η διακοπή ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο δίκτυο της KDDI, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην ιαπωνική αγορά.
Διαβάστε επίσης: Δορυφορικό Ίντερνετ της SpaceX σύντομα και σε πλοία και αεροπλάνα
Η KDDI ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η σύνδεση δεδομένων είχε αποκατασταθεί, ωστόσο πολλοί χρήστες ακόμα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν κλήσεις φωνής ή να στείλουν SMS, αναφέρει το Associated Press.
Από τη βλάβη επηρεάστηκαν επίσης οι ταχυμεταφορές, αρκετά μηχανήματα ανάληψης μετρητών, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία αδυνατούσε να συλλέξει μετρήσεις από εκατοντάδες σταθμούς. Στο Τόκιο και άλλες περιοχές ήταν πρακτικά αδύνατη η επικοινωνία με ασθενείς Covid-19 που παρακολουθούνται στο σπίτι.
Το επικοινωνιακό μπλακάουτ συνέβη λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στις 10 Ιουλίου και θεωρήθηκε ντροπιαστική ήττα για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα, η οποία είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα την ψηφιοποίηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε πως η KDDI οφείλει να εξηγήσει τι συνέβη και ενδεχομένως να αποζημιώσει τους πελάτες της.
Πέρυσι, βλάβη στο δίκτυο της ανταγωνιστικής εταιρείας NTT DoCoMo άφησε χωρίς κάλυψη κινητής τηλεφωνίας 13 εκατομμύρια συνδρομητές.
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
- Βράζουν οι θάλασσες
- Τραμπ Vs Μελόνι: Η κοινή αντι-woke ατζέντα δεν στάθηκε αρκετή για να σώσει τη συμμαχία τους
- Αγροτικές επιδοτήσεις: Προσυμπληρωμένες αιτήσεις με ΑΦΜ, ΙΒΑΝ, ΚΑΔ και περιορισμός των μεσαζόντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442