Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω Πατήσια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η συμπλοκή με τους τρεις νεκρούς

Κάτω Πατήσια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η συμπλοκή με τους τρεις νεκρούς

Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα

Ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών φαίνεται πώς είχαν δώσει οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό επεισόδιο στα Κάτω Πατήσια όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί μία γυναίκα, η κατάθεση της οποία αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα, ενώ όπως αποκάλυψε  ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο in τα δύο άτομα ήταν συγκατηγορούμενοι σε υπόθεση ναρκωτικών.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα-θρίλερ με πυροβολισμούς και δύο νεκρούς – Τραυματίστηκαν και αστυνομικοί

Ηδη, τη διαλεύκανση της υπόθεση έχει αναλάβει το ανθρωποκτονιών.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στα Πατήσια, από τη έκβαση του οποίου τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 αλλοδαποί (48χρονος, 46χρονος και 23χρονος), συνελήφθη αλλοδαπή (43χρονη) και 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γ.Σ.Ν.Α. 401, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες στην περιοχή των Πατησίων 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η αλλοδαπή, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.

Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα

Το μεσημέρι της Κυριακής ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε ξανά τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο αιματηρό περιστατικό στην Αθήνα.

«Έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία σώζοντας ζωές. Είναι καλύτερα στην υγεία τους οι δύο αστυνομικοί, έχουν χειρουργηθεί. Σταθήκαμε στο πλευρό τους και στο πλευρό των οικογενειών τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος εξερχόμενος από το νοσοκομείο 401.

Ποιος είναι ο δράστης της αιματηρής συμπλοκής

Φανοποιείο στην περιοχή στα Κάτω Πατήσια διατηρούσε ο δράστης που οδηγούσε τη Mercedes, στο οποίο επέβαινε και η γυναίκα και στη συνέχεια  πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη περίπου 25 ετών.

Πώς ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί

Oλα ξεκίνησαν από ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων, αλβανικής καταγωγής, στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Τα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο είναι σεσημασμένα για υποθέσεις ναρκωτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ, πρόκειται για ξεκαθάρισμα διαφορών που είχαν οι δύο ομάδες, καθώς όπως φαίνεται γνωρίζονταν και είχαν δώσει και ραντεβού στο σημείο.

Μετά τη συμπλοκή ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ακινητοποιεί διερχόμενο όχημα και υπό την απειλή όπλου, το κλέβει για να διαφύγει προς τους Αγίους Αναργύρους.

Στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση. Περίοικοι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τον έναν τραυματία τον οποίο παρέσυρε ο δράστης στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ενώ ο δεύτερος τραυματίας κείτεται στο δρόμο με το όπλο του δίπλα του.

Μέσα σε λίγα λεπτά, φτάνουν αστυνομία και ασθενοφόρο, το οποίο παραλαμβάνει τους τραυματίες. Και οι δύο κατέληξαν από τα τραύματά τους.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Στους Αγίους Αναργύρους, αν και όπως αρχικά αναφέρθηκε επιχείρησε να ληστέψει ένα βενζινάδικο και στη συνέχεια να ληστέψει μπαρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Μάλιστα τον είδαν σε άσχημη κατάσταση και του έδωσαν 20 ευρώ όπως ανέφερε το Mega.

Το περιπολικό τον εντοπίζει και τότε ο άνδρας πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταποδίδουν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί. Ο ένας στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024