Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σίμε Βρσάλικο είναι ο παίκτης-μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Σίμε Βρσάλικο είναι ο παίκτης-μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η μεταγραφή του Βρσάλικο είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να την κάνει. Επειδή μπορεί…

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν σταματά να κάνει μεταγραφές. Ακόμη κι όταν οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν εκεί το μυαλό τους, ο Ολυμπιακός έχει ανθρώπους που είναι επικεντρωμένοι σε περιπτώσεις που μπορεί να αποκτηθούν και να ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ. Και όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνει το σήμα να ξεκινήσουν οι κινήσεις, φτάνουμε σε εβδομάδες όπως οι δύο τελευταίες. Με τους πρωταθλητές Ελλάδος να κλείνουν άμεσα μαζεμένους ποδοσφαιριστές. Και μάλιστα όχι περιπτώσεις απλές και εύκολες, αλλά περίπλοκες και ακριβές.

Μπορεί από άποψη ανακοινώσεων να είναι η τελευταία αυτής της σειράς κινήσεων, αλλά η απόκτηση του Σίμε Βρσάλικο είναι μια υπόθεση που φανερώνει τις προθέσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού. Σε ένα καλοκαίρι ανακατατάξεων σε όλα τα επίπεδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνεννόηση με τον προπονητή, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μεταγραφή… εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Μια μεταγραφή που στην ουσία αποτελεί το μήνυμά του αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζει τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις. Με επίθεση. Με ακόμη καλύτερες μεταγραφές. Και με προσωπική παρουσία/επίβλεψη. Κάτι που πάντα είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Βρσάλικο. Τον έφερε στην Ελλάδα και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που έχουν έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Ο 30χρονος Βρσάλικο, ένας από τους κορυφαίους στον πλανήτη στη θέση του, αποφάσισε να πει «ναι» στην πρόταση του διοικητικού ηγέτη των Πειραιωτών και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μεγάλο Λιμάνι, αψηφώντας την προσφορά που του έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης για να παραμείνει στο ρόστερ της και να αυγατίσει τις 100 συμμετοχές που έχει με τη φανέλα της.

Η εκ νέου σημερινή άφιξη του Κροάτη, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του, είναι το αναμενόμενο. Από τη στιγμή που είχε δώσει τα χέρια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η μεταγραφή ήταν δεδομένη. Και το αργότερο αύριο, θα είναι και επίσημη. Με τον Βρσάλικο να υπογράφει συμβόλαιο 2 χρόνων με τον Ολυμπιακό. Με προοπτική να αποτελέσει παίκτη-σημείο αναφοράς για τον σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός βεβαίως συνεχίζει. Και ήδη έχει κάνει τις κινήσεις του. Απέκτησε τον Γκονζάλο Αβιλα Γκορντόν, που ήδη οι συμπαίκτες του (και αυτό είναι το σημαντικό) τον χαρακτηρίζουν «αποκάλυψη». Υπέγραψε τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, έναν παίκτη που με την ποιότητα, την τεχνική και την ικανότητά του στο γκολ και τη δημιουργία μπορεί να δώσει λύσεις κορυφαίου επιπέδου. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έκανε το χατίρι στον Πέδρο Μαρτίνς και «έντυσε» στα ερυθρόλευκα και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη. Και πλέον έχει βάλει πλώρη για την απόκτηση του 20χρονου Ναθάναελ Εμπουκού της Ρεμς, ο οποίος προορίζεται για βασικός εξτρέμ. Και η μεταγραφή του οποίου αναμένεται να φτάσει τα 5.000.000 €.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις έγιναν σε κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα. Και υπάρχει και συνέχεια. Δείγμα τού πόσο έτοιμος και προετοιμασμένος ήταν ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει σε λύση των προβλημάτων του. Οι προσθήκες θα συνεχιστούν. Και θα προκαλέσουν αίσθηση. Καθώς ξεκάθαρος στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από το… απόλυτο: πρωτάθλημα, Κύπελλο και πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024