Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε παιχνίδια που οι έφηβοι θα θέλουν όντως να παίξουν με τους γονείς τους

Πέντε παιχνίδια που οι έφηβοι θα θέλουν όντως να παίξουν με τους γονείς τους

Μπορεί να (κάνουν ότι) δυσανασχετούν, όμως στην πραγματικότητα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον ποιοτικό χρόνο μαζί σας

Κάποτε ανυπομονούσαμε για μερικά λεπτά ηρεμίας, χωρίς το ασταμάτητο «μαμά» ή «μπαμπά». Από τη στιγμή που η εφηβεία μας χτύπησε την πόρτα, όμως, κάθε φορά που τα παιδιά περνούν χρόνο μαζί μας… εθελοντικά, είναι από μόνη της αιτία για πανηγυρισμούς. Θα περάσει κι αυτό. Μέχρι τότε, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα προσεγγίσουμε, χωρίς να αισθάνονται ότι επιχειρούμε να αμφισβητήσουμε τη νεοαποκτηθείσα ανεξαρτησία τους. Και κυρίως, υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσουμε καλά όλοι μαζί, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις.

Ένας από τους ευκολότερους ήταν και παραμένει το παιχνίδι, Ανάλαφρο και διασκεδαστικό, αφαιρεί την αμηχανία που συχνά επικρατεί στη σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών σε αυτή την ηλικία, και τα βοηθά να χαλαρώσουν και να μας ανοιχτούν. Ειδικά αν επιλέξουμε εκείνα που ταιριάζουν στη δική τους, μοναδική προσωπικότητα και παράλληλα τα βοηθούν να δουν το δικό μας ανέμελο πρόσωπο.

Αυτό σημαίνει ότι η αγορά των καταλληλότερων οικογενειακών παιχνιδιών απαιτεί λίγη σκέψη. Όμως, αν δεν ξέρετε τι να διαλέξετε, οι παρακάτω προτάσεις από την ατέλειωτη λίστα του SHOPFLIX.gr σε παιχνίδια για κάθε ηλικία ίσως είναι μια καλή αρχή. Άλλωστε, οι συμφέρουσες τιμές και τα χαμηλά μεταφορικά (0,99€ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε κάθε παραγγελία άνω των 10€ και 1,50€ για την υπόλοιπη Ελλάδα για όλο το καλοκαίρι), σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο σε ένα – επομένως, μπορείτε να αυξήσετε και τις ευκαιρίες για οικογενειακό bonding.

Επιτραπέζιο Dixit Νέα Έκδοση

Δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα άνθρωπος που να μην ενθουσιαστεί με το Dixit – επομένως πιστεύουμε ότι το έφηβο παιδί σας δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση. Στηριγμένο στην αφήγηση, ακολουθεί απλή λογική που δεν κουράζει, ενώ το στοιχείο της ψηφοφορίας αυξάνει τη… φωνακλάδικη ευγενή άμιλλα που χαρακτηρίζει όλα τα αγαπημένα μας επιτραπέζια.

Δώστε του τον ρόλο του αφηγητή, για να μπορέσει να ξεδιπλώσει την φαντασία και τη δημιουργικότητά του ή κρατήστε τον για τον εαυτό σας και διανθίστε την ιστορία με αστεία που θα βοηθήσουν το παιδί να καταλάβει ότι, αν και γονείς, παραμένετε διασκεδαστικοί.

Αγοράστε το από 23,90€.

Παιχνίδι Τράπουλας Tichu

Είναι πολύ πιθανό να παίζει ήδη Tichu με τους φίλους του – πράγμα θετικό, αφού θα αναλάβει εκείνο τον ρόλο του δασκάλου, αντιστρέφοντας τη συνηθισμένη οικογενειακή δυναμική.

Από την πλευρά σας, θα μάθετε ένα καινούργιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι χαρτιών που συνδυάζει τη δηλωτή, το πόκερ και το μπριτζ.

Αγοράστε το από 5,50€.

Πατροπαράδοτο παζλ

Ιδανική επιλογή για πιο εσωστρεφή παιδιά, αλλά και για τις φορές που θέλετε να κάνετε μαζί του κάτι ήρεμο, για να το βοηθήσετε να σας μιλήσει για αυτά που το απασχολούν, τα παζλ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές έχουν μια θέση σε κάθε σπίτι. Ανάλογα με την προσωπικότητά του, θα επιλέξετε και το ιδανικό για εκείνο.

Μια ταξιδιάρικη εκδοχή με τη Νέα Υόρκη από ψηλά:

Αγοράστε το από 12,79€.

Μια fun σύνθεση με θεματική Star Wars – και πρωταγωνιστή τον Baby Yoda – που θα βρει σίγουρα χώρο στον τοίχο του εφηβικού δωματίου:

Αγοράστε το από 13,39€.

Ή ίσως έναν διάσημο πίνακα που μπορεί να κρεμαστεί με άνεση ακόμη και στο σαλόνι σας;

Αγοράστε το από 12,60€.

Η επιλογή είναι δική σας. Και στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από παζλ χιλιάδων κομματιών για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει ακριβώς στο γούστο του.

Κρουαζιερόπλοιο R.M.S TITANIC 1/1200

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τον ή την μυήσετε στον κόσμο του μοντελισμού, από μια μικρογραφία του πιο διάσημου πλοίου στον κόσμο; Η κατασκευή του ακριβούς μοντέλου του Τιτανικού αποτελεί ιδανική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια και υπόσχεται αρκετές ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.

Για να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα των κόπων σας θα σας δικαιώσει, μην ξεχάσετε να αναζητήσετε και τα κατάλληλα χρώματα, κόλλες και εργαλεία μοντελισμού. Εξάλλου, το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη κατασκευή δεν θα αργήσει.

Αγοράστε το από 11€.

Παιχνίδι Ρίψης Στόχου Bs Toys Ring Toss

Κατάλληλο για παιδιά από 6 έως… 96 ετών, το παιχνίδι της BS TOYS που ακολουθεί τη λογική των κλασικών κρίκων με τις κορίνες, μπορεί να προσφέρει ατέλειωτες ώρες γέλιου σε όλη την οικογένεια.

Για ακόμη πιο ενδιαφέροντα οικογενειακά απογεύματα, συνοδέψτε τις απόπειρες στο πέταγμα των κρίκων με μικρά στοιχήματα για οικιακές αγγαρείες. Ποιοτικός χρόνος με το παιδί και καθαρό σπίτι. Τι άλλο να ζητήσετε από μια επιτυχημένη βραδιά;

Αγοράστε το από 19,90€.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024