Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – ΗΠΑ 16-11: Ομαδάρα για μετάλλιο - «Σκόρπισε» τις ΗΠΑ και προελαύνει

Ελλάδα – ΗΠΑ 16-11: Ομαδάρα για μετάλλιο – «Σκόρπισε» τις ΗΠΑ και προελαύνει

Η φοβερή και τρομερή Εθνική του Θοδωρή Βλάχου διέλυσε με 16-11 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου πέμπτη φορά στην ιστορία της

Ελλαδάρα φέρε μας την κούπα!

Η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε πολύ εύκολα με 16-11 των ΗΠΑ και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Πέμπτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα βρίσκεται στους «4» της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο πόλο ανδρών.

Στη ζώνη των μεταλλίων λοιπόν η Εθνική μας, η οποία στον ημιτελικό της Παρασκευής (1/7) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ιταλία. Θα αντιμετωπίσουμε τη διοργανώτρια ή την κάτοχο του τίτλου; Αυτό θα το μάθουμε απόψε το βράδυ, στις 22:00.

Τι και αν προέκυψαν προβλήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς. Τι και αν αποχώρησε με δεμένο το αριστερό του χέρι ο θρύλος των γκολπόστ, Εμμανουήλ Ζερδεβάς; Η Ελλάδα με υποδειγματική άμυνα, στο τρίτο κυρίως οκτάλεπτο, «καθάρισε» τις ΗΠΑ, έδειξε από τι μέταλλο έχει δημιουργηθεί και πέρασε στην επόμενη φάση.

Σαρωτικός ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης με 5 γκολ, αποτελεσματικότατοι οι Γενηδουνιάς, Καλογερόπουλος και Βλαχόπουλος (από 3 γκολ) και ένας Θοδωρής Βλάχος που… κέντησε ξανά από τον πάγκο και οδήγησε την Ελλάδα σε μια ακόμα σπουδαία επιτυχία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες, και ειδικότερα στο δεύτερο οκτάλεπτο, πήγαιναν χέρι-χέρι. Το αρχικό ελληνικό προβάδισμα έδωσε τη θέση του στην αντίδραση των Αμερικανών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Ζερδεβά, κατάφεραν να πάνε με 7-7 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο Τζωρτζάτος ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Ζερδεβά στο τέρμα και στο τρίτο οκτάλεπτο, μαζί με την άμυνα, βρήκε και εκείνος το ρυθμό του.

Η Ελλάδα σε εκείνο το διάστημα δε δέχτηκε ούτε ένα γκολ, πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (10-7) και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ ξανά.

Μάλιστα, η διαφορά άνοιξε ακόμη περισσότερο, με το τελικό 16-11 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024