Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το λάθος του Βενιζέλου

Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το λάθος του Βενιζέλου

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η «αξιοπιστία της ΕΕ, η οποία σιωπά απέναντι στις ανήθικες και πειρατικές κινήσεις της Ελλάδας, έχει σχεδόν χαθεί στα μάτια μας»

Νέα επίθεση στην Ελλάδα πραγματοποίησε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάνοντας λόγο για «ιστορικό λάθος» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι «για να ενισχύσει τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η Ελλάδα προσπαθεί να επεκτείνει την απομόνωση της Ρωσίας σε βαθμό που να περιλαμβάνει και την Τουρκία. Το ιστορικό λάθος του Βενιζέλου πριν από ένα αιώνα το έκανε ξανά ο Μητσοτάκης».

Διαβάστε επίσης: Μπαχτσελί: Η Τουρκία να ορίσει μονομερώς ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο

Όπως είπε «δεν πρόκειται ούτε για ηθική (στάση) ούτε για συμπεριφορά που συνάδει με το πνεύμα της καλής γειτονίας».

Διαβάστε επίσης: Παραλήρημα Μπαχτσελί: Για την οικονομία στην Τουρκία φταίει το Netflix

Αντίθετα ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε «επαίσχυντη διαστρέβλωση» το γεγονός ότι «τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 23-24 Ιουνίου 2022 περιέχουν υποκειμενικές και προκατειλημμένες κατηγορίες και εξυπηρετούν με συνέπεια τις ελληνικές φιλοδοξίες».

Διεμήνυσε δε ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτεί αυτό.

Φερέφωνο η ΕΕ

«Κατά τη γνώμη μας» συνέχισε ο επικεφαλής του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων» «η ΕΕ σε ρόλο φερέφωνου για παράνομες επιβολές στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι ανεύθυνη, καθώς δυναμιτίζει την ειρήνη στην περιοχή και παρασύρει τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε ακόμη πιο τεταμένη κατάσταση».

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η «αξιοπιστία της ΕΕ, η οποία σιωπά απέναντι στις ανήθικες και πειρατικές κινήσεις της Ελλάδας, έχει σχεδόν χαθεί στα μάτια μας. Είναι δειλό να κουνάνε το δάχτυλό τους στην Τουρκία, αυτοί που δεν έχουν βγάλει ‘κιχ’  για τον ισχυρισμό των 10 μιλίων εναέριου χώρου της κυβέρνησης της Αθήνας».

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί «όσοι δεν έχουν αντίρρηση για το ότι η Ελλάδα εξόπλισε νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και πατάει συνεχώς τις φλέβες μας, δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να ενοχοποιούν την Τουρκία και η αξιοπρέπειά τους δεν θα μπορέσει να το επιτρέψει». Ισχυρίστηκε δε πως κάθε απόφαση που «είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και το πνεύμα της Συμμαχίας» θεωρείται εναντίον της Τουρκίας.

Κατά τον Μπαχτσελί το «βρώμικο πρόσωπο της ΕΕ» φάνηκε «όταν η Ελλάδα επιτέθηκε σε αθώους μετανάστες. Ακούσαμε τις σκοτεινές προθέσεις της ΕΕ από την κραυγή των 37 μεταναστών που σφαγιάστηκαν καθώς περνούσαν τα σύνορα της Μελίγιας της Ισπανίας».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024