Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας και Μαρόκου - Aποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ απέναντι στους ξεριζωμένους

ΚΚΕ: Σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας και Μαρόκου – Aποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ απέναντι στους ξεριζωμένους

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, στρέφεται κατά της ΕΕ και της πολιτικής της απέναντι στους χιλιάδες ξεριζωμένους μετά τις εικόνες-σοκ στα σύνορα Ισπανίας και Μαρόκου.

«Οι σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε χιλιάδες ξεριζωμένους, ακόμη και σε ημιθανείς ανθρώπους, θυμίζουν πρακτικές και σχέδια εξόντωσης. Προκαλούν αποτροπιασμό κι οργή» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Μακάβρια λίστα»

«Οι δεκάδες θάνατοι και τραυματισμοί, που έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως «εισβολείς» και «υβριδική απειλή» και προωθεί συμφωνίες καταστολής στο όνομα φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, όπως η ανάλογη συμφωνία Ισπανίας-Μαρόκου. Αθλιότητα!

Εξίσου κυνικές κι αποτρόπαιες ήταν οι δηλώσεις του «προοδευτικού» Ισπανού πρωθυπουργού που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, μιλώντας για «επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας». Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της «προόδου» στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης;» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Πρόοδος είναι η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους. Πρόοδος είναι η προστασία των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της εργαλειοποίησης της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024