Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Υπάλληλος βγήκε για ποτά μετά τη δουλειά, έγινε «σκνίπα» και έχασε USB με τα στοιχεία πόλης μισού εκατομμυρίου

Ιαπωνία: Υπάλληλος βγήκε για ποτά μετά τη δουλειά, έγινε «σκνίπα» και έχασε USB με τα στοιχεία πόλης μισού εκατομμυρίου

Το περίεργο συμβάν γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές του Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα.

Υπάλληλος θέλησε να ξεδώσει μετά τη δουλειά του στην πόλη Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας και πήγε για ποτά σε κάποιο ρεστοράν. Το ένα ποτό έφερε το άλλο, ο εργαζόμενος έχει «σκνίπα» και κατέληξε να κοιμάται στον δρόμο, μην καταφέρνοντας να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όμως, το μεγάλο του πρόβλημα αποκαλύφθηκε αργότερα αφού έχασε ένα στικάκι USB μετά από τη νυχτερινή έξοδο με συναδέλφους. Γιατί; Επειδή περιείχε τα προσωπικά στοιχεία σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, δηλαδή ολόκληρης της πόλης.

Όταν τελικά ο συγκεκριμένος συνήλθε, συνειδητοποίησε ότι τόσο η τσάντα του όσο και το memory stick έλειπαν, όπως σημειώνει το CNN.

Πού εργάζεται ο υπάλληλος

Ο ιαπωνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK αναφέρει ότι ο άνδρας, που λέγεται ότι είναι γύρω στα 40, εργάζεται για μια εταιρεία που έχει αναλάβει την προσφορά παροχών σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από τον φόρο.

Είχε μεταφέρει τα προσωπικά στοιχεία όλων των κατοίκων της πόλης στο στικάκι το βράδυ της Τρίτης, πριν συναντήσει συναδέλφους του για νυχτερινή έξοδο στην πόλη.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι το στικάκι εμπεριείχε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τις διευθύνσεις όλων των κατοίκων της πόλης. Είχε, επίσης, πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες για τις οικογένειες που λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση.

Ευτυχώς για τον άνδρα, οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι τα δεδομένα που περιείχε ο δίσκος είναι κρυπτογραφημένα και κλειδωμένα με κωδικό πρόσβασης. Πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι κάποιος προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες.

Όμως, το ντροπιαστικό περιστατικό προκάλεσε την απολογία των αξιωματούχων, με τον δήμαρχο της πόλης και άλλους αξιωματούχους να απολογούνται στους κατοίκους. «Λυπούμαστε βαθύτατα που έχουμε πλήξει βαθύτατα την εμπιστοσύνη του κοινού στη διοίκηση της πόλης», δήλωσε αξιωματούχος της πόλης σε συνέντευξη Τύπου.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024