Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JP Morgan: Θα πληρώνει στις εργαζόμενες της Τράπεζας το κόστος μετακίνησης για άμβλωση

JP Morgan: Θα πληρώνει στις εργαζόμενες της Τράπεζας το κόστος μετακίνησης για άμβλωση

Η Τράπεζα θα καλύπτει το κόστος μετακίνησης για εργαζόμενες που επιθυμούν να υποβληθούν σε άμβλωση

Μετά την απόφαση -κόλαφο που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, με την οποία ουσιαστικά αίρεται η προστασία των γυναικών στο δικαίωμα της άμβλωσης, η JPMorgan  ενώνοντας τη φωνή της με άλλες εταιρείες ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα πληρώσει για ταξίδια σε πολιτείες που επιτρέπουν τις αμβλώσεις.

Αυτό προκύπτει από ένα εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στους εργαζόμενους ενός από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο των ΗΠΑ, και το οποίο αποκαλύπτει το CNBC.

Διαβάστε επίσης: Αμβλώσεις: Ανάστατη ολόκληρη η Αμερική από την δικαστική απόφαση – Οι αντιδράσεις Μπάιντεν, Ομπάμα, Πελόζι

Νέες παροχές υγείας

«Από τον Ιούλιο, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πρόσθετα καλυμμένα επιδόματα βάσει του Ιατρικού Σχεδίου των ΗΠΑ», αναφέρει το σημείωμα, προσθέτοντας ότι αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν «προνόμια δημιουργίας οικογένειας, όπως η κρυοσυντήρηση» και ενισχυμένα οφέλη για τους εργαζόμενους LGBT+.

Διαβάστε επίσης: Αμβλώσεις: Ποια ήταν η δικηγόρος που κέρδισε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ

«Θα επεκτείνουμε επίσης το υπάρχον ταξιδιωτικό όφελος υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο σήμερα καλύπτει ορισμένες υπηρεσίες όπως μεταμοσχεύσεις οργάνων, σε όλες τις καλυπτόμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να ληφθούν μόνο μακριά από το σπίτι σας», είπε η JPMorgan στο προσωπικό της.

Σε μια ιστοσελίδα Ερώτηση και Απάντηση που συνδέεται με το σημείωμα της 1ης Ιουνίου, η τράπεζα αναφέρεται ιδιαίτερα στο θέμα κάλυψης της άμβλωσης, καθώς και τα ταξίδια εκτός πολιτείας για τη διενέργεια της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις

«Θα πληρώσετε για έναν υπάλληλο να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία για να πραγματοποιήσει άμβλωση, εάν η πολιτεία του δεν του επιτρέψει να κάνει μια άμβλωση;» γράφει χαρακτηριστικά και απαντά: «Ναι. Τα σχέδιά μας υγειονομικής περίθαλψης κάλυπταν ιστορικά ταξιδιωτικά οφέλη για ορισμένες καλυπτόμενες υπηρεσίες που θα απαιτούσαν ταξίδια».

«Ξεκινώντας τον Ιούλιο, θα επεκτείνουμε αυτό το όφελος για να συμπεριλάβουμε όλες τις καλυπτόμενες υπηρεσίες που μπορούν να ληφθούν μόνο μακριά από το σπίτι σας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν νόμιμη άμβλωση».

Οι επιχειρήσεις που βγαίνουν μπροστά

Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να καλύψουν τα έξοδα για μετακίνηση των εργαζομένων τους σε άλλες πολιτείες προκειμένου να κάνουν άμβλωση.

Η Starbucks για παράδειγμα, η οποία ούτως ή άλλως διακρίνεται για τις προοδευτικές και φιλελεύθερες απόψεις της σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Ήδη από το 2012 παρέχει υγειονομική ασφάλιση για επεμβάσεις αλλαγής φύλου.

Αντιστοίχως η Amazon ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει τον κάθε εργαζόμενο με έως 4.000 δολάρια, για ταξιδιωτικά και ιατρικά έξοδα, εφόσον αναγκαστεί να μετακινηθεί μακριά από το σπίτι του (και πάλι με όριο τα 100 μίλια) για να διασφαλίσει υπηρεσίες, όπως η διακοπή της κύησης.

Στο ίδιο μονοπάτι είχε ήδη κινηθεί και η Microsoft, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει πως η επιχείρηση «θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων μας και να τους υποστηρίζουμε στην πρόσβαση βασικών υγειονομικών υπηρεσιών, που ήδη περιλαμβάνουν υπηρεσίες αμβλώσεων και τροποποίησης φύλου, ανεξαρτήτως του που ζουν στις ΗΠΑ».

Η Tesla που έχει ανακοινώσει την μετακίνηση των κεντρικών της γραφείων στο Όστιν του Τέξας, μία από τις «κόκκινες» υπερσυντηρητικές πολιτείες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο στρατόπεδο κατά των αμβλώσεων, διευκρίνισε πως θα διευρύνει την υγειονομική κάλυψη στους εργαζομένους για να διασφαλίσει πως θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν υπάρχουν στην πολιτεία. Θυμίζουμε πως το Τέξας έχει ενεργοποιήσει νέους περιορισμούς για την διακοπή της κύησης ήδη από πέρυσι.

Αλλά και η Citigroup ανακοίνωσε πρόγραμμα κάλυψης ταξιδιωτικών και ιατρικών εξόδων για εργαζόμενους που πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη πολιτεία για να διασφαλίσουν τις «υγειονομικές υπηρεσίες που χρειάζονται».

Ζημιά για την οικονομία

Οι οργανώσεις υπέρ των αμβλώσεων υποστηρίζουν πως σε καθαρά επιχειρηματικούς όρους η αγορά ζημιώνεται οικονομικά από την στέρηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ενδεικτικά το Institute for Women’s Policy Research σε έκθεση του έχει υπολογίσει πως σε πολιτειακό επίπεδο η στέρηση του δικαιώματος στην άμβλωση, ο οποία οδηγεί σε μη επιθυμητές γεννήσεις παιδιών, κοστίζει στις πολιτείες τουλάχιστον 105 δισ. δολάρια το χρόνο μέσα από την μειωμένη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό. Αντιστοίχως η στέρηση ωρομισθίων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό αυξάνει την ανέχεια και μειώνει τα επίπεδα κατανάλωσης.

Στον αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία έχει συμφωνήσει και το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας επισημαίνοντας πως κρατώντας γονείς και κυρίως μητέρες εκτός του εργατικού δυναμικού της χώρας, προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, συντηρεί τα τεράστια κενά στην αγορά εργασίας σε ένα διάστημα που οι κενές θέσεις κινούνται σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ, στα 11,5 εκατομμύρια.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024