Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά

Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά

Ο Ελληνας τενίστας, μετά τον αποκλεισμό του Μεντβέντεφ, έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τουρνουά στη Μαγιόρκα και να πάει στο Γουίμπλεντον με την ψυχολογία στα ύψη

Μόχθησε, αλλά τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Μάρκος Γκιρόν, με τον Ελληνα τενίστα να δείχνει χαρακτήρα στο τελευταίο κομμάτι του τρίτου σετ και να παίρνει τη νίκη (2-1) και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στη Μαγιόρκα. Το τελευταίο τουρνουά πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον στις 27 Ιουνίου.

Στους «4» της ισπανικής διοργάνωσης ο συμπατριώτης μας θα αναμετρηθεί με τον Γάλλο, Μπένζαμιν Μπόνζι, Νο. 56 στην παγκόσμια κατάταξη, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και πριν από λίγες ημέρες στο τουρνουά του Χάλε. Ηταν η μοναδική φορά που έχουν κοντραριστεί οι δύο τενίστες, με τον Στέφανο να παίρνει τη νίκη στα τρία σετ (7-6 [1], 1-6, 6-3). Ένα ματς που κρύβει παγίδες, αλλά ο Τσιτσιπάς είναι χωρίς καμία αμφιβολία το φαβορί για τη νίκη.

Εάν ο 23χρονος επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και πάρει τη νίκη θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο. 20) – Αντουάν Μπελιέρ (Νο. 303). Ο Ισπανός… δούλεψε και για τον Στέφανο, καθώς απέκλεισε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον έστειλε στο… σπίτι του, αυξάνοντας τις πιθανότητες του Τσιτσιπά για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ιβηρας, ο οποίος εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επιβληθεί του Αντουάν Μπελιέρ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, είναι έμπειρος και ποιοτικός τενίστας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο για τον συμπατριώτη μας. Ο Ελληνας τενίστας άλλωστε έχει το απόλυτο απέναντι στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, έχοντας κερδίσει και τα δύο ματς που έδωσαν. Το 2019 στο Αυστραλιανό Οπεν με 3-1 σετ και πέρσι στο ATP Cup με 2-0.

Ο αποκλεισμός του Μεντβέντεφ ανοίγει τον δρόμο στον Στέφανο, με τον συμπατριώτη μας να έχει πλέον μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον τίτλο και να πάει στο Λονδίνο για το Γουίμπλεντον (27/6) με διαφορετικό αέρα. Με την ψυχολογία στα ύψη, με στόχο να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Στέφανος, ο οποίος φέτος έχει δώσει 6 παιχνίδια στο γρασίδι και έχει ρεκόρ 4-2, καλείται να ξεδιπλώσει στο κορτ την ποιότητα και την εμπειρία του και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπόνζι στο σημερινό παιχνίδι (16:00), για να κάνει το προτελευταίο βήμα για τον τίτλο στο τουρνουά της Μαγιόρκα. Ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να περιορίσει τα νεκρά διαστήματα στην απόδοσή του, να βρει απαντήσεις στις ερωτήσεις του Γάλλου και να πάρει την πρόκριση.

Εάν τα καταφέρει, μετά θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό, με το παιχνίδι του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με τον Αντουάν Μπελιέρ να είναι προγραμματισμένο για τις 18:00.  Ένα ματς με φαβορί τον Ισπανό, που έπαιξε εξαιρετικό τένις κόντρα στον Μεντβέντεφ και πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο.

Ο Ελληνας τενίστας έχει την ευκαιρία μπροστά του. Θα πρέπει να την αρπάξει από τα μαλλιά.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024