Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

Το Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη, παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου Untitled for now: an old fable στις 3 Ιουλίου.

Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive φέρνει την όπερα κοντά στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαπολιτισμική ποικιλομορφία της σύγχρονης Αθήνας και τη σπουδαιότητα της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μια μεικτή ομάδα Αθηναίων εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο πραγματοποίησε συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και της όπερας.

Διαβάστε επίσης: «Το Νησί των Μυστικών» στο Θέατρο Φλόκα – Μια εμπνευσμένη παράσταση με ελεύθερη είσοδο για όλους

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος που προέκυψε μέσα από τη δημιουργική διαδικασία των εργαστηρίων.

Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το Co-OPERAtive σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με δύο οργανώσεις-εταίρους, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ και την Ευρωπαϊκή Έκφραση.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο συνθέτης Άντης Σκορδής και ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου μουσικού θεάτρου για μια ομάδα νέων με διαφορετικές εθνικότητες και καταβολές, που σαν στόχο είχε την εξερεύνηση των μουσικών, κινησιολογικών και θεατρικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων, ενώ ταυτόχρονα τους διεύρυνε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την αίσθηση της ομαδικότητας.

Ένα παραμύθι για έναν δράκο που καταστρέφει τον κόσμο ρίχνοντας ένα αστέρι στη γη και οι περιπέτειες μιας ομάδας νέων που χάνουν τη φωνή τους μετά την καταστροφή είναι η αφορμή για τη δημιουργία μιας παράστασης μουσικού θεάτρου όπου ο ήχος, η κίνηση και το animation πλάθουν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο μια ομάδα νέων ανθρώπων καταφέρνουν να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν νέες πτυχές της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, και να δουλέψουν κάτι πραγματικά δικό τους.

Η μουσική σύνθεση δημιουργήθηκε σαν ανοικτή φόρμα με αναφορές στο μινιμαλισμό και την Γκαμελάν μουσική της Ινδονησίας.

Το έργο είναι γραμμένο για φωνές και κρουστά, τα οποία εκτελούνται από τους συμμετέχοντες και συνοδεύονται από ένα πιάνο και μια ηλεκτρική κιθάρα.

Η ανοικτή φόρμα της σύνθεσης επέτρεψε να διαμορφωθεί το τελικό έργο από ιδέες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και με βάση τις δεξιότητες των συγκεκριμένων συμμετεχόντων.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική σύνθεση, μουσική διεύθυνση: Άντης Σκορδής

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης

Συμμετέχει μεικτή ομάδα Αθηναίων εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο από τις δομές Κοινωνικό ΕΚΑΒ και Ευρωπαϊκή Έκφραση

Υπεύθυνοι εργαστηρίων μουσικής: Νίκος Ζιάζιαρης, Κατερίνα Γεβετζή

Υπεύθυνοι εργαστηρίων θεάτρου: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελένη Μολέσκη

Υπεύθυνη εργαστηρίων κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή

Σκηνικά, κοστούμια: Χριστίνα Σπανού

Βίντεο: Μάριος Γαμπιεράκης, Χρυσούλα Κοροβέση

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 30 Ιουνίου, αποκλειστικά μέσω της ticketservices.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024