Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα πω στον σύντροφό μου ότι τον απάτησα;

Πώς θα πω στον σύντροφό μου ότι τον απάτησα;

Η απάντηση μέσα από πέντε βήματα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Όλοι κάνουμε λάθη. ΟΛΟΙ. Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει λάθος ποτέ στη ζωή του είτε λέει ψέματα, είτε γεννήθηκε χθες.

Οπότε δεν χρειάζεται να θεωρείτε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου άμα απατήσατε τον σύντροφο σας.

Νιώσατε μόνοι, θυμωμένοι, αδύναμοι και στην τελική το θέλατε και το κάνατε… Το ζήτημα πλέον είναι τι κάνετε από εδώ και πέρα;

Επειδή ο πανικός είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος, πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να ηρεμήσετε. Στη συνέχεια σκεφτείτε, πρέπει να το πείτε στον σύντροφό σας, ή απλά θα προσπαθήσετε να το ξεχάσετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας σα να μην συνέβη ποτέ;

Δυστυχώς για αυτό δεν υπάρχει κάποια στάνταρ απάντηση. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς.

Όμως ας τα πάρουμε με τη σειρά…

Βήμα πρώτο: Αναλάβετε τις ευθύνες σας

Ναι. Τώρα έγινε. Μην προσπαθείτε να κατηγορήσετε άλλους για κάτι που στην τελική ήταν δική σας επιλογή. Το κάνατε και τώρα πρέπει να το αποδεχτείτε μέσα σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να προχωρήσετε στα επόμενα στάδια.

Βήμα δεύτερο: Αποφασίστε αν θα το ομολογήσετε

Εφόσον το αποδεχτείτε, έρχεται το επόμενο στάδιο: Είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε στον σύντροφό σας ότι τον απατήσατε;

Εφόσον η απάντηση είναι «ναι» σκεφτείτε τις συνέπειες. Ο άλλος άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί. Μπορεί να σας ζητήσει λίγο χρόνο, ή μπορεί ακόμα και να σας χωρίσει…

Επίσης, σκεφτείτε: Θέλετε πραγματικά να σώσετε τη σχέση/ γάμο σας, ή το κάνετε για να νιώσετε καλύτερα απλά;

Είστε πραγματικά έτοιμη να διορθώσετε τα πράγματα;

Αν πάλι αποφασίσετε να μην το πείτε, σιγουρευτείτε πως είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ζήσετε με τις τύψεις. Επιπλέον ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να το μάθει ο σύντροφός σας από αλλού. Τότε τα πράγματα θα είναι πιο άσχημα…

Βήμα τρίτο: Πώς θα το πείτε;

Εφόσον αποφασίσετε να το πείτε προχωράτε στο τρίτο βήμα, εφόσον πάλι αποφασίσατε να το κρατήσετε μυστικό, τα επόμενα βήματα δεν σας χρειάζονται.

Αυτό το βήμα αποτελεί την παραδοχή. Πείτε του ότι θέλετε να μιλήσετε για κάτι σημαντικό και θα πρέπει να είστε από κοντά. Προσοχή: Μην τον αφήσετε να πιστεύει ότι είναι κάτι καλό, καθώς όταν μάθει την αλήθεια ίσως αντιδράσει άσχημα.

Όταν φτάσει η ώρα της παραδοχής να είστε όσο πιο άμεσοι γίνεται. Πείτε απλά «σε απάτησα» και μετά δώστε του τον χρόνο του…

Αποφύγετε τα πολλά «συγγνώμη». Εκείνη τη στιγμή δεν κάνουν τίποτα. Και μόνο το γεγονός ότι αποφασίσατε να πείτε την αλήθεια δείχνει ότι το έχετε μετανιώσει. Οπότε να είστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται.

Βήματα τέταρτο: «Γιατί;»

Μια ερώτηση που πρέπει να περιμένετε είναι το «γιατί;» που κατά 99% θα σας ρωτήσει ο σύντροφός σας. Πείτε την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή πονάει. Μετά από ένα τόσο μεγάλο πλήγμα στη σχέση σας, αν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσετε να είστε μαζί πρέπει να χτίσετε εκ νέου τις βάσεις σας πάνω σε αλήθειες.

Το μόνο που θα καταφέρετε αν συνεχίσετε να λέτε ψέματα, είναι να χτίσετε μια σχέση που σε λίγο καιρό θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα…

Βήμα πέμπτο: Η επόμενη μέρα

Στο τέλος της συζήτησης, από κοινού με τον σύντροφό σας, καλείστε να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε μαζί ή αν θα χωρίσετε.

Να είστε ειλικρινείς με τα «θέλω» σας και με αυτά που νιώθετε. Δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεστε, ούτε να παίζετε με τα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024